Fonduri de venit fix BT Euro Fix

BT Euro Fix

fond deschis de investitii, fond
de instrumente financiare cu venit fix, denominat in Euro

SOLICITA INFORMATII!

Evolutia valorii unitatii de fond BT Euro Fix - 17-Oct-19, 10.129 EUR valoarea unitatii de fond este afisata cu 3 zecimale

Performantele anterioare ale fondului nu reprezinta o garantie a realizarilor viitoare.

Descriere

BT Euro Fix - fond de instrumente cu venit fix (predominant depozite bancare)

BT Euro Fix este un fond deschis de investitii, fond de instrumente financiare cu venit fix. Depozitele bancare constituite la banci din Romania reprezinta plasamentele predominante ale fondului. Tinand cont de acest aspect, produsul este destinat clientilor foarte conservatori, aflati in cautarea unei alternative flexibile la depozitul bancar clasic. Obiectivul fondului este de a conserva capitalul investit si ofera posibilitatea de retragere integrala sau partiala a sumelor, fara retinerea vreunui comision de rascumparare, indiferent de perioada investitiei.

Datorita gradului de risc redus, BT Euro Fix este un produs de economisire eficient atat pentru persoanele fizice, cat si pentru cele juridice (cash management). Fondul nu investeste in actiuni sau in instrumente financiare derivate. Cu toate acestea, trebuie retinut ca investitia in unitati de fond reprezinta atat o oportunitate de castig, cat si un risc asumat, iar randamentele trecute nu reprezinta o garantie a performantelor viitoare. Pentru a vizualiza fisa de produs actualizata lunar apasati aici si selectati "Rapoarte lunare-BT Euro Fix"

1Avantaje:

1Costuri:

Investitia poate fi realizata in moneda Euro, in oricare dintre unitatile Bancii Transilvania din tara. Suma minima la momentul adeziunii: echiv. 1 unitate de fond

Lista unitatilor bancare este disponibila aici.

Fondul deschis de investitii BT Euro Fix este inregistrat sub Nr.Reg.ASF. CSC06FDIR/120101 din 06.05.2016, autorizatie ASF Nr. nr.61 din 06.05.2016, avand cod ISIN ROFDIN0002E5. Depozitar: BRD - Groupe Societe Generale.

Fondul BT Euro Fix  este inregistrat la Internal Revenue Service (IRS) SUA cu status-ul FATCA de Entitate Sponsorizata cu Numarul Global Intermediar de Identificare (GIIN) 2UZSA2.00010.SF.642

BT Euro Fix este inregistrat cu codul LEI: 254900XLRDJX8II13C30, cod de identificare a entitatilor, care sta la baza standardului global (ISO 17442) si identifica, in mod unic si clar, informatii cheie apartinand entitatilor care sunt implicate in tranzactii financiare.

Profil de risc

Dat fiind faptul ca fondul deschis BT Euro Fix poate fi utilizat pe scara larga indiferent de perioada sau context economic, este foarte important sa cunoasteti utilitatea produsului si caracteristicile sale. Fondul ofera posibilitatea de a investi in produsele ce contin instrumente financiare cu venit fix, in special in momente de volatilitate a pietelor in general, atunci cand investitiile in actiuni devin riscante. BT Euro Fix poate oferi in aceste conditii fructificarea investitiilor, fara a se expune unor riscuri mai greu de previzionat.

Flexibilitatea si lichiditatea ridicata sunt principalele caracteristici ale BT Euro Fix. Este un produs potrivit de economisire, cu atat mai mult daca se utilizeaza prin investitii succesive si constante in timp.

Ne poti urmari si pe  selectand ticker BTEUFIX:RO

Performante

Valoarea unitara a activului net pentru data de 17-Oct-19
10.129 EUR
Valoarea unitatii de fond pentru ziua in curs se publica in a doua jumatate a urmatoarei zile lucratoare.
  ultimele 30 zile 0.040%
Performante Istoric valoare titlu fata de 31.12.2018 0.337%
  ultimele 365 de zile 0.426%
  anul 2018 0.39%
   
  Valoare active nete (EUR): 58,177,765.60
Evolutia valorii unitatii de fond Istoric activ net Numar de investitori: 832
  Numar de unitati in circulatie: 5,743,908.38

O investitie in instrumentele pietei de capital, inclusiv unitati de fond, reprezinta atat o oportunitate de castig cat si un risc. Performantele anterioare ale fondului nu reprezinta o garantie a realizarilor viitoare.

Structura portofoliu

17-Oct-19, se prezinta astfel:
Disponibil la vedere 1.806
Depozite bancare 95.240
Obligatiuni corporative 3.100

Documente si formulare

Cititi prospectul de emisiune si informatiile cheie destinate investitorilor inainte de a investi in acest fond.

Documente BT Euro Fix:

   Informatii cheie destinate investitorilor Download

   Reguli ale Fondului deschis de investitii BT Euro Fix Download

 Prospect de emisiune al Fondului deschis de investitii BT Euro Fix Download  

Formulare BT Euro Fix

   Formular de adeziune Download

   Formular de investitie Download

   Formular de rascumparare Download

Cum investesc / rascumpar?

ACHIZITIE (Adeziune):

Pentru a putea deveni investitor in cadrul fondului deschis de investitii BT Euro Fix trebuie sa achizitionati, initial, cel putin 1 unitate de fond. Cumpararea initiala de unitati de fond se realizeaza prin completarea formularului de adeziune, la sediul societatii BT Asset Management, str.Emil Racovita nr.22, Cluj-Napoca, sau la oricare dintre agentiile Bancii Transilvania, urmata de transferul sumei in Euro ce doriti a fi investita. Numarul de unitati de fond aferente sumelor transferate se aloca in decursul zilei lucratoare imediat urmatoare operatiunii, data la care se afiseaza si valoarea unitatii de fond pentru data operatiunii. Asadar, pe Formularul de Adeziune sau Ordinul de Plata nu se specifica numarul de unitati de fond achizitionate.

Nu se percepe comision de subscriere la fondurile BT Asset Management SAI. In cazul transferurilor bancare efectuate din unitatile Bancii Transilvania nu se percepe comision bancar de transfer.

Banca Transilvania:

Achizitia unitatilor de fond, ulterior adeziunii, poate fi realizata de la orice unitate a Bancii Transilvania din tara prin virament bancar in contul BT EURO FIX: RO23BTRLEURINCS000772401.

FACILITATE:

Clientii Banca Transilvania cu serviciul BT24 Internet Banking activ si care si-au dat acordul la momentul semnarii formularului de adeziune ca doresc sa utilizeze respectivul formular si pentru investitii ulterioare, pot realiza operatiuni de investitie pe canale electronice (BT24 Internet Banking / Mobile Banking).

In cazul subscrierilor de unitati de fond ulterioare, efectuate prin virament bancar, inclusiv electronic, pentru investitorii care la aderarea la fond si-au dat semnatura si pentru subscrieri ulterioare, NU mai este necesara completarea si semnarea unui formular, investitorii avand obligatia de a completa in rubrica "Explicatii" a ordinului de plata datele de identificare (Numar cont de investitie deschis la Fond, nume titular/imputernicit, nume fond) incepand, in mod obligatoriu cu numarul contului de investitie. In cazul necompletarii corespunzatoare a ordinului de plata, BT Asset Management SAI SA nu isi asuma nici o raspundere pentru eventualele intarzieri de alocare a unitatilor de fond.

Pretul de emisiune la care are loc subscrierea este cel valabil in ziua in care banii sunt inregistrati in contul colector al Fondului.

VANZARE (Rascumparare):

Doriti sa va rascumparati investitia? Nimic mai simplu!

Unitatile de fond pot fi rascumparate la oricare dintre unitatile Bancii Transilvania din tara prin virament bancar in cont deschis la Banca Transilvania. Plata se realizeaza potrivit Prospectului de Emisiune in termen de cel mult 10 zile lucratoare de la data inregistrarii cererii de rascumparare, insa in mod uzual acest proces dureaza 2 zile lucratoare. In cazul in care solicitati rascumpararea, trebuie precizata doar suma ce doriti a fi transferata, numarul unitatilor de fond vandute fiind calculate de catre societatea de administrare in ziua lucratoare imediat urmatoare operatiunii (valoarea unitatii de fond reflecta activele zilei in care s-a efectuat operatiunea, publicarea acesteia fiind realizata potrivit prevederilor de mai sus).

Clientii Banca Transilvania persoane fizice rezidente cu serviciul BT24 Internet Banking activ pot realiza operatiuni de rascumparare pe canale electronice (BT24 Internet Banking / Mobile Banking).

In cazul in care deplasarea la o unitate bancara va solicita prea mult din timpul dvs., aveti oricand la dispozitie varianta oferita de BT Asset Management SAI S.A. prin care completati, semnati si stampilati, dupa caz, Formularul de Rascumparare si il transmiteti in atentia noastra atat pe fax (0264.41.04.33) cat si in original, impreuna cu copia actului de identitate. Numarul de fax trebuie sa fie cel declarat in momentul adeziunii ca fiind utilizat pentru corespondente ulterioare.

 

0264 410 433, 0374 097 433