This page is automatically translated from Romanian into English.

Cine suntem

BT Asset Management SAI este o companie specializata in administrarea de investitii, membra a Grupului Financiar Banca Transilvania. Administrarea se realizeaza pentru fonduri deschise de investitii si fonduri de investitii alternative, cu plasamente intr-o plaja larga de instrumente financiare (actiuni, obligatiuni, titluri de stat, depozite etc.).

Activitatea de administrare a activelor a inceput in anul 2005 pornind de la un numar modic de clienti. De atunci am reusit sa crestem in fiecare an numarul celor care si-au manifestat increderea fata de produsele BT Asset Management SAI. Am ajuns astfel, ca in anul 2024, sa avem peste 180.000 de clienti si active de peste 5 miliarde RON. Increderea oferita de clientii nostri este recunoasterea cea mai importanta care ne poate fi acordata, iar pentru viitor ne propunem o evolutie stabila si atragerea unui numar semnificativ de investitori.

Consideram ca prin produsele oferite de BT Asset Management SAI suntem fermi sustinatori ai spiritului antreprenorial local. Suntem parte a Grupului Financiar Banca Transilvania care a demonstrat intelegere si sustinere fata de aceia care doresc sa devina intreprinzatori si sunt dornici de reusita. Furnizam astfel numeroase optiuni de a investi banii si de a mobiliza economiile fiecarui investitor cu scopul fructificarii optime a oportunitatilor din piata de capital.

Avem alaturi entitati consacrate in peisajul financiar din Romania, actionarul principal fiind Banca Transilvania S.A.:

Toate aceste elemente au contribuit la cresterea rolului BT Asset Management SAI in industria fondurilor de investitii locale, compania fiind prezenta in topul celor mai mari administratori din Romania. Fondurile administrate de BT Asset Management SAI se adreseaza persoanelor fizice si juridice, romane si straine, care nu dispun de informatii suficiente pentru a-si putea alcatui individual un portofoliu cu reducerea riscurilor prezente in operatiunile din piata de capital. Avantajele investitiei in fondurile noastre se constituie in servicii de calitate oferite clientului, iar diversificarea portofoliului acestuia reduce riscurile prezente in operatiunile din piata.

In prezent, BT Asset Management SAI, constituita ca societate pe actiuni, dispune de un capital social de 7,165,700 Ron si este autorizata de catre Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (actualmente Autoritatea de Supraveghere Financiara) sa presteze servicii in conformitate cu prevederile OUG 32/2012 privind organismele de plasament colectiv in valori mobiliare si societatile de administrare a investitiilor, fiind inscrisa in Registrul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (actualmente Autoritatea de Supraveghere Financiara) cu numarul PJR05SAIR/120016/29.03.2005.

De asemenea, BT Asset Management SAI este autorizata in calitate de Administrator de Fonduri de Investitii Alternative, in baza Autorizatiei ASF nr.30/01.02.2018, fiind inscrisa in aceasta calitate in Registrul Autoritatii de Supraveghere Financiara cu numarul PJR071AFIAA/120003/01.02.2018.

BT Asset Management SAI este operator de date cu caracter personal, cu respectarea prevederilor Regulamentului UE nr. 679/ 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date.

In baza acordului dintre Romania si Statele Unite ale Americii pentru imbunatatirea conformarii fiscale internationale si pentru implementarea FATCA, BT Asset Management SAI este inregistrata la Internal Revenue Service (IRS) cu status-ul FATCA de Institutie FInanciara Raportoare (in baza unui acord Model 1 IGA), in nume propriu, cu Numarul Global Intermediar de Identificare (GIIN) 4ID1WZ.00002.ME.642.

Odata cu intrarea in vigoare la data de 01.01.2016 a noului Cod de Procedura Fiscala, care transpune la nivel national Directiva 2014/107/EU privind schimbul automat obligatoriu de informatii in domeniul fiscal prin Standardul Comun de Raportare (CRS), BT Asset Management SAI este obligata sa aplice normele de raportare si de diligenta fiscala parte integranta a codului.

BT Asset Management SAI este inregistrata cu codul LEI: 25490007RQZBTI91HW10, cod de identificare a entitatilor persoane juridice, care sta la baza standardului global (ISO 17442) si identifica, in mod unic si clar, informatii cheie apartinand entitatilor persoane juridice care sunt implicate in tranzactii financiare.

Echipa noastra

Din dorinta de a fi cat mai aproape de investitori, cativa dintre membrii echipei BT Asset Management SAI se prezinta:

Dan DASCAL
DIRECTOR GENERAL
Telefon: +40.(0)264.301.036
E-mail: dan.dascal@btam.ro

Dan Dascal este absolvent al Facultatii de Automatizari si Calculatoare din Cluj-Napoca, promotia 1996. Primul contact cu Piata de Capital din Romania l-a avut in anul 1997 in care a debutat ca si Agent de Bursa. Incepand cu anul 2002, Dan se alatura Grupului Banca Transilvania in cadrul companiei BT Securities (actualmente BT Capital Partners) unde a ocupat functia de Director Operatiuni. Dan s-a alaturat BT Asset Management SAI in anul 2017, unde a ocupat pana in 2023 pozitia de Director General Adjunct – Director Investitii, ulterior fiind numit Director General.

Dan are cunostinte solide in domeniul Pietei de Capital, dobandite in cei peste 25 de ani de activitate in acest domeniu, iar de-a lungul carierei a condus departamente cheie in cadrul unor companii de prim rang care activeaza in piata de capital din Romania.

Calin CONDOR
DIRECTOR GENERAL ADJUNCT
Telefon: +40.(0)264.301.036
E-mail: calin.condor@btam.ro

Calin Condor este absolvent al Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca promotia 1993, cu doua studii post-universitare in: Administrarea Afacerilor si Banci si Piete de Capital. In 1995 isi incepe cariera in Banca Transilvania, iar de-a lungul timpului detine functia de Director Adjunct al Directiei Trezorerie, Director Adjunct al Directiei Private Banking si Director Adjunct al Directiei Conformare a Bancii Transilvania. Din anul 2021 se alatura echipei BT Asset Management coordonand activitatea operationala a subsidiarei.

Tudor IRIMIEA
DIRECTOR VANZARI
Telefon: +40 (0)752.190.431
E-mail: tudor.irimiea@btam.ro

Tudor Irimiea a absolvit Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor din Cluj Napoca in anul 2007, iar in prezent urmeaza cursurile unui Executive MBA in cadrul University of Hull din Marea Britanie.

Dupa absolvirea facultatii si-a inceput activitatea in sectorul bancar, predominant in segmentul de vanzari. Din anul 2013 ocupa functia de broker de actiuni, iar in 2015 infiinteaza primul club al investitorilor din Romania. Din anul 2017 se alatura echipei BT Asset Management SAI, iar in prezent activeaza din pozitia de coordonare a vanzarilor.

Cristian NISULESCU
MANAGER REGIONAL VANZARI, BUCURESTI SI REGIUNEA SUD
Telefon: +40 (0)756.116.118
E-mail: cristian.nisulescu@btam.ro

Cristian Nisulescu este absolvent si masterand al Facultatii de Contabilitate, Audit si Informatica de Gestiune din anul 2010. De-a lungul timpului a ocupat pozitiile de consultant financiar, contabil si analist. Isi incepe activitatea in Banca Transilvania din 2016, iar din anul 2018 s-a alaturat echipei BT Asset Management, preluand functia de Manager Regional Vanzari, in cadrul careia asigura relatia cu clientii si promoveaza produsele de investitii in regiunea de Sud a tarii.

Eduard INIZIAN
MANAGER REGIONAL VANZARI, BUCURESTI SI REGIUNEA SUD
Telefon: +40 (0) 730.016.794
E-mail: eduard.inizian@btam.ro

Eduard Inizian are o experienta de peste 15 ani in domeniul bancar si o specializare in piata de capital obtinuta la Tulane University , SUA.

A lucrat in cadrul Raiffeisen Bank si Erste Asset Management SAI unde a avut ca prioritate formarea unei baze de clienti institutionali. Eduard face parte din echipa BT Asset Mamagement din anul 2021, ocupand functia de Manager Regional Vanzari cu aria de responsabilitati in Bucuresti si Regiunea de Sud a tarii.

Sebastian CALARA
MANAGER REGIONAL VANZARI MOLDOVA
Telefon: +40 (0)743.065.514
E-mail: sebastian.calara@btam.ro

Sebastian Calara este absolvent al Facultatii de Stiinte Economice "Vasile Alecsandri" din Bacau, cu studii post-universitare in Managementul Afacerilor in cadrul Univesitatii "George Bacovia" din acelasi oras.

De-a lungul timpului a activat in cadrul BRD-GSG si Omniasig VIG SA detinand diverse functii din cadrul departamentelor de vanzari. Din anul 2014 s-a alaturat echipei BT Asset Management SAI unde este responsabil cu promovarea produsele in regiunea de est a tarii.

Kristof Kondrat
MANAGER REGIONAL VANZARI TRANSILVANIA
Telefon: +40 (0)746.288.320
E-mail: kristof.kondrat@btam.ro

Kristof Kondrat a urmat cursurile Universitatii "Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Facultatea de Business, sectia Adminitrarea Afacerilor. In perioada 2021-2023, a ocupat functia de broker de actiuni in cadrul companiei Tradeville SA. Inainte de asta, a fost implicat in multiple proiecte educationale precum Minutul Financiar, un proiect dedicat promovarii bursei locale. Incepand cu anul 2023, se alatura echipei BT Asset Management SAI cu obiectivul de a promova produsele si de a pastra legatura cu clientii din regiunea Transilvania

Rares TRIF
DIRECTOR ANALIZA SI MANAGEMENT ACTIVE
Telefon: +40.(0)264.301.036
E-mail: rares.trif@btam.ro

Rares Trif a absolvit Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor, din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca in anul 2008, specializarea Finante-Banci, urmand apoi studiile de masterat in Managementul Afacerilor la aceeasi institutie de invatamant. A participat la cursuri de specializare organizate de Institutul Bancar Roman, iar in 2017 obtine certificarea internationala Fixed Income Certificate emisa de ICMA Center, in parteneriat cu Universitatea din Reading, UK.

Rares s-a alaturat echipei BT Asset Management in anul 2013, in cadrul diviziei de administrare a fondurilor. A trecut in rolul de Manager de Fond in anul 2017, unde a fost responsabil de gestiunea plasamentelor in instrumente cu venit fix, iar in prezent coordoneaza activitatea Departamentului de Investitii.

Andrei IUPCEANU
MANAGER FOND
Telefon: +40.(0)264.301.036
E-mail: andrei.iupceanu@btam.ro

Andrei Iupceanu a absolvit atat Facultatea de Matematica si Informatica din cadrul Universitatii „Babes-Bolyai”, cat si Facultatea de Stiinte Economice din cadrul Universitatii „Bogdan-Voda”. Detine un masterat in Management in Administratie, Institutii de Credit si Societati Comerciale, obtinut in cadrul Universitatii „Bogdan-Voda”. Toate acestea sunt completate de participarea la cursuri specializate organizate de Institutul Bancar Roman.

In anul 2005, la scurt timp dupa infiintarea BT Asset Management, Andrei se alatura echipei de administrare a fondurilor, gestionand in principal plasamentele denominate in RON si USD, ale fondurilor de venit fix.

Roland NAGY, CFA
MANAGER FOND
Telefon: +40.(0)264.301.036
E-mail: roland.nagy@btam.ro

Roland Nagy a absolvit Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor, sectia Contabilitate in 2016 si detine certificarea CFA (Chartered Financial Analyst) din 2021

Imediat dupa absolvire, Roland s-a angajat in cadrul Grupului Financiar Banca Transilvania unde a acumulat experienta pe pozitia de analist financiar, iar din 2019 administreaza fondurile sectoriale in cadrul BT Asset Management SAI SA.

Ioana SIMA
MANAGER FOND
Telefon: +40.(0)751.073.765
E-mail: ioana.sima@btam.ro

Ioana Sima a absolvit Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj Napoca in anul 2000 si detine o diploma de master in Administrarea Afacerilor.

Dupa absolvirea facultatii si-a inceput activitatea in sectorul bancar in cadrul departamentului creditare retail, iar in perioada 2007-2014 a activat in zona de corporate si finantari Real Estate in cadrul BCR. Din 2016 s-a alaturat echipei Banca Transilvania, in calitate de specialist si ulterior Sef Serviciu Finantari Structurate regiunea Transilvania, asigurand managementul portofoliului de finantari Real Estate in aceasta zona. Ioana activeaza in echipa BT Asset Management din aprilie 2023 administrand in prezent Fondul imobiliar de investitii alternative BT Property.

Irinel TOLESCU
DIRECTOR DEZVOLTARE DIGITALA
Telefon: +40.(0)758.230.839
E-mail: irinel.tolescu@btam.ro

Irinel Tolescu a absolvit Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Facultatea de Georgrafie in anul 1997, iar in anul 2008 a finalizat cursurile de specializare in Management si Marketing  in cadrul Institutului Bancar Roman.

Si-a inceput activitatea in grupul BT din anul 2007, in cadrul departamentului de Retail, iar din anul 2011 s-a alaturat echipei BT Asset Management SAI in cadrul diviziei de Vanzari. Pe parcursul timpului a detinut functia de Director Vanzari si Marketing, iar in prezent coordoneaza implementarea proiectelor companiei din cadrul Departamentului de Dezvoltare Digitala.

Adrian VUSCAN
DIRECTOR ECONOMIC
Telefon: +40.(0)264.301.036
E-mail: adrian.vuscan@btam.ro

Arian Vuscan este absolvent al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Facultatea de Stiinte Economice, secția Finante-Banci, cu studii post-universitare de expert contabil si auditor financiar. 

Profesional, Adrian a făcut parte, de-a lungul timpului, din echipe ale BT Asigurari, Groupama Asigurari si Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare-Reasigurare din Romania, ocupand diferite functii de conducere. In perioada 1998 – 2004 a fost numit de Comisia de Buget Finante a Parlamentului Romaniei in functia de cenzor al Bancii Nationale a Romaniei. 

Din anul 2016 s-a alaturat echipei BT Asset Management, avand functia de director economic, iar din 2020 ocupa functia de director economic si in cadrul BT Pensii.

Corina PAICU
DIRECTOR OPERATIUNI
Telefon: +40.(0)264.301.036
E-mail: corina.paicu@btam.ro

Corina Paicu este absolventa a Facultatii de Matematica sectia Informatica din cadrul Universitatii Babes-Bolyai promotia 1987 . Intre anii 1995-2004, a lucrat in cadrul SC SPOR SA administrator al Fondului Mutual ARDAF unde a ocupat functia de Sef Birou Calcul Active . Din martie 2006 s-a alaturat echipei BT Asset Management , unde din septembrie 2006 a ocupat functia de Sef Serviciu Operatiuni , iar din mai 2013 este Director Directia Operatiuni .

Renate SAS
OFITER CONFORMITATE
Telefon: +40(0)754.066.517
E-mail: renate.sas@btam.ro

Intreaga echipa BT Asset Management SAI este dedicata investitorilor fondurilor pe care le administreaza, urmarind cresterea activelor plasate spre administrare. In acelasi timp, oferim o deschidere deosebita spre persoanele care nu au realizat inca pasul spre a deveni investitori, prin solicitudine si transparenta, considerand ca pentru o colaborare fructuoasa este necesar sa existe respect si incredere reciproca.

Va multumim, asadar, celor care ne-ati ales, iar pe aceia dintre dumneavoastra care nu ne sunteti inca clienti, va invitam sa ne cunoastem!

Filozofia noastra

BT Asset Management SAI este constienta de importanta deosebita a increderii ce i se acorda de catre investitorii in fondurile pe care le administreaza. In acest sens, toate actiunile intreprinse au in comun cateva elemente care ne definesc:

  • Orientare catre client: depunem toate eforturile pentru a cunoaste, deservi si satisface dorintele clientilor nostri
  • Documentare, cercetare si analiza continua: fundamentam orice decizie de investire a activelor fondurilor administrate si acordam importanta maxima informarii permanente
  • Intelegerea riscurilor: acordam atentie sporita diminuarii riscurilor la care se expun investitorii in fondurile noastre de investitii

Petitii

Pentru solutionarea petitiilor, respectiv pentru solutionarea alternativa a litigiilor, consumatorii se pot adresa BT Asset Management SAI SA, respectiv Entitatii de Solutionare Alternativa a Litigiilor in Domeniul Financiar Nonbancar (SAL-FIN), in conditiile prezentate in Procedura privind solutionarea petitiilor referitoare la activitatea BT Asset Management SAI SA.

Procedura privind solutionarea petitiilor referitoare la activitatea BT Asset Management SAI SA este disponibila aici.

Informatiile de contact ale SAL-FIN sunt disponibile pe site-ul www.salfin.ro

Politica de investitii/AGA

Politica de investitii/AGA

Informatii privind transparenta

Informatii privind transparenta 

Informatii financiare

Alege anul rapoartelor contabile:
Anul

Politica de remunerare

Politica de remunerare

Politica de sustenabilitate

BT Asset Management SAI S.A. nu ia in considerare efectul negativ al deciziilor de investitii asupra factorilor de durabilitate. BT Asset Management SAI S.A. a elaborat Politica privind sustenabilitatea si integrarea riscurilor legate de durabilitate la nivelul BT Asset Management SAI.S.A.

Protectia datelor cu caracter personal

Politica privind prelucrarea datelor cu caracter personal valabila in perioada 24.05.2018 – 29.02.2020

Politica privind prelucrarea datelor cu caracter personal valabila din data de 01.03.2020

Politica privind prelucrarea datelor cu caracter personal valabila din data de 17.03.2021

Vrei sa te abonezi la stirile BT Asset Management?

  • Aboneaza-te si primesti lunar stiri despre fondurile de investitii BT Asset Management.

  • Te poti dezabona oricand doresti, afli aici cum.