This page is automatically translated from Romanian into English.

Vanzarea de unitati de fond

ONLINE

Prin Internet sau Mobile Banking

Trebuie sa fii client Banca Transilvania si sa ai serviciul BT24 Internet sau Mobile Banking activ.
Selecteaza din meniu Finante -> Fonduri de investitii.
Aici gasesti informatii despre suma investita, valoarea curenta a investitiei si numarul unitatilor de fond detinute. Trimiterea ordinului de rascumparare se face simplu si rapid, in doar cativa pasi.

Login Neo / BT24


PRIN ORICE AGENTIE BT

Sau la sediul BT Asset Management

Plata se realizeaza potrivit Prospectului de Emisiune in termen de cel mult 10 zile lucratoare de la data inregistrarii cererii de rascumparare, insa in mod uzual acest proces dureaza 2 zile lucratoare. 

In cazul in care soliciti rascumpararea, trebuie precizata doar suma pe care o doresti, numarul unitatilor de fond vandute fiind calculate de catre societatea de administrare in ziua lucratoare imediat urmatoare inregistrarii cererii (valoarea unitatii de fond reflecta activele zilei in care s-a depus cererea de rescumparare). Toate operatiunile de rascumparare din fondurile BT Asset Management se efectueaza in conturile bancare ale titularilor conturilor de investitie, deschise la Banca Transilvania. Ordinele de rascumparare inregistrate in reteaua de distributie a Bancii Treansilvania sunt transmise societatii de administratre a investitiilor, BT Asset Management SAI, prin intermediul aplicatiilor informatice implementate intre cele doua entitati. Ordinele de rascumparare pot fi inregistrate personal de catre investitori in aplicatia de internet banking a Bancii Transilvania.

Vezi lista agentiilor BT

Impozitarea castigurilor din fonduri de investitii

Incepand cu 01.01.2023, castigurile obtinute de investitorii persoane fizice din plasamentele in fondurile deschise de investitii vor fi impozitate prin retinere la sursa, astfel:
  • prin aplicarea unei cote de 1% asupra fiecărui câştig din transferul titlurilor de valoare care au fost dobândite şi înstrăinate într-o perioadă mai mare de 365 de zile, inclusiv, de la data dobândirii; 
  • prin aplicarea unei cote de 3% asupra fiecărui câştig din transferul titlurilor de valoare care au fost dobândite şi înstrăinate într-o perioadă mai mică de 365 de zile de la data dobândirii;

Citeste mai multe despre impozitele datorate aici.

Intrebari frecvente despre fondurile de investitii

Solicita informatii

Ai nevoie de asistenta din partea noastra?
Daca doresti sa devii investitor si sa cumperi unitati de fond, completeaza formularul de mai jos si vom lua legatura cu tine.

Vrei sa te abonezi la stirile BT Asset Management?

  • Aboneaza-te si primesti lunar stiri despre fondurile de investitii BT Asset Management.

  • Te poti dezabona oricand doresti, afli aici cum.