Impozitare castiguri

Potrivit legislatiei fiscale in vigoare, castigurile rezultate din plasamentele in fondurile de investitii sunt impozitate cu 10%. Cota unica se aplica indiferent de data achizitiei sau perioada detinerii, prevederea aplicandu-se doar persoanelor fizice. BT Asset Management SAI nu retine la sursa impozitul datorat. Sarcina declararii veniturilor obtinute apartine exclusiv investitorului.

Incepand cu data de 01 Ianuarie 2018, conform prevederilor noului Cod Fiscal, persoanele fizice care realizeaza venituri din transferul titlurilor de valoare (unitati de fond  emise de fonduri de investitii) vor datora, pe langa impozitul pe venit in cota de 10% din castigul realizat, contributie individuala CASS (asigurari sociale de sanatate) din aceste venituri daca realizeaza venituri anuale cumulate din: investitii, activitati independente, activitati agricole, asocieri sau alte venituri peste plafonul egal cu 12 salarii de baza minime brute pe tara. Investitorii care realizeaza venituri cumulate sub plafonul egal cu 12 salarii de baza minime brute pe tara NU datoreaza CASS.

Exceptiile de la plata contributiei la asigurarile sociale de sanatate se regasesc in cadrul legal specific, in vigoare.

BT Asset Management SAI nu retine la sursa nici impozitul pe venit, nici CASS. Investitorul are obligatia sa declare si sa plateasca obligatiile fiscale aferente castigului realizat.

Formular declaratie unica ANAF
Instructiuni de completare declaratie unica
Intrebari frecvente despre fondurile de investitii


Persoanele juridice

Inregistreaza in contabilitate castigurile sau pierderile rezultate in urma vanzarii unitatilor de fond.

Solicita informatii

Ai nevoie de asistenta din partea noastra?
Daca doresti sa devii investitor si sa cumperi unitati de fond, completeaza formularul de mai jos si vom lua legatura cu tine.

Citeste despre:

Documente si formulare

Vrei sa te abonezi la stirile BT Asset Management?

  • Newsletterul nostru iti aduce stiri despre fondurile de investitii BT Asset Management - saptamanale. Daca vrei sa primesti newsletterele noastre, inscrie-ti e-mailul in campul "Email".

  • E dreptul tau sa te razgandesti oricand. Pentru a-ti retrage consimtamantul de a primi newslettere dedicate investitorilor BT Asset Management, urmeaza linkul de dezabonare din partea de jos a oricarui mesaj sau, daca te razgandesti inainte de a receptiona primul newsletter, poti sa ne scrii un email cu subiectul “dezabonare newsletter”. Pentru mai multe detalii, consulta Politica de confidentialitate BT Asset Management.