Cand e momentul sa investesti

De-a lungul vietii, obiectivele de economisire ale fiecaruia se schimba. Poti strange bani pentru o masina, o locuinta, o vacanta exotica, educatia copiilor sau pentru pensie.

Inainte de a face o investitie, incepe cu o analiza a situatiei curente si raspunde-ti singur la urmatoarele intrebari:

  • Ce cheltuieli lunare am? Fa o lista cu toate cheltuielile care pot aparea intr-o luna: cele recurente (facturi de utilitati, costuri cu mancare, menaj, asigurari etc) si aloca o suma si pentru eventuale cheltuieli extraordinare (care pot fi generate de situatii urgente sau neprevazute).
  • Cat pot economisi, luna de luna? Pentru ce vreau sa economisesc?
  • Unde vreau sa fiu din punct de vedere financiar peste 5, 10, 20 de ani? Ce obiective imi propun sa ating si in ce perioada de timp?

Daca ti-ai clarificat raspunsurile la intrebarile de mai sus, te sfatuim sa incerci sa pui deoparte in fiecare luna o suma, oricat de mica. Poti face acest lucru si prin investitii intr-un fond cu profil de risc potrivit tie.


Sfatul nostru

Cel mai greu pas este intotdeauna primul: pune bani deoparte in mod constant, investeste-i intelept, si rezultatele nu vor intarzia sa apara.

Citeste despre:

Cum alegi un fond

Vrei sa te abonezi la stirile BT Asset Management?

  • Newsletterul nostru iti aduce stiri despre fondurile de investitii BT Asset Management - saptamanale. Daca vrei sa primesti newsletterele noastre, inscrie-ti e-mailul in campul "Email".

  • E dreptul tau sa te razgandesti oricand. Pentru a-ti retrage consimtamantul de a primi newslettere dedicate investitorilor BT Asset Management, urmeaza linkul de dezabonare din partea de jos a oricarui mesaj sau, daca te razgandesti inainte de a receptiona primul newsletter, poti sa ne scrii un email cu subiectul “dezabonare newsletter”. Pentru mai multe detalii, consulta Politica de confidentialitate BT Asset Management.