Fonduri de actiuni BT Index Austria ATX

BT Index Austria ATX

fond de actiuni ce reproduce un indice

Aplica ONLINE!

Evolutia valorii unitatii de fond BT Index Austria ATX - 22-Feb-18, 12.320 EUR valoarea unitatii de fond este afisata cu 3 zecimale

Descriere

BT Index Austria ATX - fond de actiuni ce reproduce un indice, denominat in Euro

BT Index Austria ATX este un fond deschis de investitii, investind in actiuni cotate la Bursa de Valori de la Viena (Wiener Borse), minim 85% din activele fondului urmarind sa reproduca indicele ATX (Austrian Traded Index). Componenta indiceluiATX este actualizata permanent pe web-site-ul oficial al Bursei de Valori de la Viena, permitand astfel urmarirea exacta a evolutiei acestuia. BT Index Austria ATX nu poate investi in actiuni din afara celor ce formeaza indicele ATX.

Pentru a vizualiza componenta ATX si evolutia companiilor din portofoliu, apasati aici(ATX).

Diferenta de active este reprezentata de plasamentele in instrumente financiare cu venit fix, utilizate in vederea optimizarii gradului de risc aferent investitiilor in actiunile cotate. Fondul deschis de investitii BT Index Austria ATX este un produs destinat investitorilor care doresc sa realizeze investitii in piata de capital la un cost redus, intr-un portofoliu de actiuni solide, cu plasamente denominate in Euro, dar nu au timpul sau experienta necesare pentru construirea si monitorizarea zilnica a portofoliului. Este un produs singular in portofoliul administratorilor de fonduri deschise de investitii din Europa de Est si implicit a pietei de capital romanesti, luand ca reper indicele ATX al Bursei de Valori de la Viena.

In conditiile in care piata actiunilor listate, componente ale indicelui ATX, prezinta cresteri, expunerea fata de piata bursiera permite performante optime pentru Fond. Mizam pe ATX din considerente de lichiditate si piata matura, elemente care pot oferi cresteri semnificative datorate expunerilor preponderent pe pietele occidentale, dar ingloband si pietele emergente (Europa de Est), membre ale UE.

Trebuie retinut ca investitia in unitati de fond reprezinta atat o oportunitate de castig, cat si un risc asumat. Randamentele trecute nu reprezinta o garantie a performantelor viitoare.

Pentru a vizualiza fisa de produs actualizata lunar apasati aici si selectati "Rapoarte lunare-BT Index Austria ATX".

1Avantaje:

  • Eliminarea riscului valutar prin denominarea in Euro;
  • Expunere pe o piata matura cu emitenti de renume;
  • Lichiditate sporita si potential de randamente atractive in conditiile expunerii atat pe piata Austriei cat si a Europei de Est.

1Costuri:

  • Comision de cumparare: 0%;
  • Comision de rascumparare:
    • 4% pentru perioade de detinere cuprinse intre 0 - 360 zile;
    • 0% pentru perioade de detinere de peste 360 zile;
  • Comision administrare fond: 0.15%/luna din media activelor nete in administrare - acest comision este inclus in valoarea unitatii de fond.

Investitia poate fi realizata in oricare dintre unitatile Bancii Transilvania din tara. Suma minima la momentul adeziunii: echiv. 1 unitate de fond. Lista unitatilor bancare este disponibila aici.

Fondul deschis de investitii BT Index Austria ATX este inregsitrat sub Nr.Reg.CNVM (ASF) CSC06FDIR/120070/09.09.2010, autorizat de CNVM (ASF) prin Decizia Nr.1158/09.09.2010, avand cod ISIN ROFDIN0001K4. Depozitar: BRD - Groupe Societe Generale.

Fondul BT Index Austria ATX  este inregistrat la Internal Revenue Service (IRS) SUA cu status-ul FATCA de Entitate Sponsorizata cu Numarul Global Intermediar de Identificare (GIIN) 2UZSA2.00005.SF.642

 

Profil de risc

Bine ati venit in randul investitorilor dinamici, orientati catre plasamente in Euro!

Datorita expunerii de minim 85% din active pe actiuni cotate ale pietei din Austria, putem considera BT Index Austria ATX ca fiind un pas real in diversificarea portofoliului, eliminarea unui potential risc valutar si expunerea pe o piata dezvoltata, matura si cu potential de crestere. Transparenta ridicata este data de insusi indicele ATX, facil de urmarit si de inteles de catre orice investitor. Plasamentele pe actiuni reprezinta un potential castig in favoarea BT Index Austria ATX, iar investind in acest fond beneficiati de potentialul companiilor cu expunere regionala pe Europa Centrala si de Est.

Suntem convinsi ca in BT Index Austria ATX veti gasi un partener de succes, mai ales daca priviti investitia ca fiind pe termen lung.

Va dorim mult succes in utilizarea singurului produs de acest gen din Europa de Est!

Ne poti urmari si pe  selectand ticker BTINAUS:RO

 

 

Performante

Valoarea unitara a activului net pentru data de 22-Feb-18
12.320 EUR
Valoarea unitatii de fond pentru ziua in curs se publica in a doua jumatate a urmatoarei zile lucratoare.
  ultimele 30 zile -6.447%
Performante Istoric valoare titlu fata de 31.12.2017 -0.291%
  ultimele 365 de zile 19.496%
  anul 2017 26.36%
   
  Valoare active nete (EUR): 11,253,775.76
Evolutia valorii unitatii de fond Istoric activ net Numar de investitori: 784
  Numar de unitati in circulatie: 913,429.81

O investitie in instrumentele pietei de capital, inclusiv unitati de fond, reprezinta atat o oportunitate de castig cat si un risc. Performantele anterioare ale fondului nu reprezinta o garantie a realizarilor viitoare.

Structura portofoliu

BT Index Austria ATX fiind un fond de investitii cu plasamente in instrumente financiare cu venit fix si actiuni cotate, la data de 22-Feb-18, se prezinta astfel:
Disponibil la vedere 4.317
Depozite bancare 11.092
Actiuni tranzactionate 86.431
 
Top 5 detineri actiuni la data de 31-01-2018  
 
1. Erste Group Bank AG 17.969%
2. OMV AG 12.577%
3. Voestalpine AG 9.565%
4. Raiffeisen Bank International AG 8.441%
5. Andritz AG 5.213%

Documente si formulare

Aici puteti gasi toate documentele ce stau la baza fondului deschis de investitii BT Index Austria ATX si formularele necesare pentru operatiunile curente. 

Documente BT Index Austria ATX:

   Informatii cheie destinate investitorilor Download

   Reguli ale Fondului deschis de investitii BT Index Austria ATX Download

   Prospect de emisiune al Fondului deschis de investitii BT Index Austria ATX Download  

Formulare BT Index Austria ATX:

   Formular de adeziune Download

   Formular de rascumparare Download

Cum investesc/rascumpar?

ACHIZITIE (Adeziune):

Pentru a putea deveni investitor in cadrul fondului deschis de investitii BT Index Austria ATX trebuie sa achizitionati, initial, cel putin 1 unitate de fond. Cumpararea initiala de unitati de fond se realizeaza prin completarea formularului de adeziune, la sediul societatii BT Asset Management, str.Emil Racovita nr.22, Cluj-Napoca, sau oricare dintre agentiile Bancii Transilvania, urmata de transferul sau depunerea sumei in Euro ce doriti a fi investita. Numarul de unitati de fond aferente sumelor transferate se aloca in decursul zilei lucratoare imediat urmatoare operatiunii, data la care se afiseaza si valoarea unitatii de fond pentru data operatiunii. Asadar, pe Formularul de Adeziune sau Ordinul de Plata nu se specifica numarul de unitati de fond achizitionate.

Nu se percepe comision de subscriere la fondurile BT Asset Management.

Aveti la dispozitie urmatoarele posibilitati de a deveni investitor:

Banca Transilvania:

Achizitia unitatilor de fond, ulterior adeziunii, poate fi realizata de la orice unitate a Bancii Transilvania din tara, atat in numerar cat si prin virament bancar in contul BT INDEX AUSTRIA ATX: RO12BTRL01304601W3398400.

BT Asset Management SAI:

La sediul societatii: Cluj-Napoca, str. Emil Racovita, nr.22

FACILITATE:

Clientii Banca Transilvania persoane fizice rezidente cu serviciu BT24 internet banking activ si care si-au dat acordul la momentul semnarii formularului de adeziune ca doresc sa utilizeze respectivul formular si pentru investitii ulterioare, pot realiza operatiuni de investitie pe canale electronice (BT24 internet banking / mobile banking).

In cazul subscrierilor de unitati de fond ulterioare, efectuate prin virament bancar, inclusiv electronic, pentru investitorii care la aderarea la fond si-au dat semnatura si pentru subscrieri ulterioare, NU mai este necesara completarea si semnarea unui Formular de Adeziune, investitorii avand obligatia de a completa in rubrica "Explicatii" a ordinului de plata datele de identificare (CNP/CUI, numar cont de investitie, nume titular) incepand, in mod obligatoriu cu codul numeric personal sau cod unic de inregistrare in cazul persoanelor juridice. In cazul necompletarii corespunzatoare a ordinului de plata, BT Asset Management SAI SA nu isi asuma nicio raspundere pentru eventualele intarzieri de alocare a unitatilor de fond.

Pretul de emisiune la care are loc subscrierea este cel valabil in ziua in care banii sunt inregistrati in contul colector al Fondului. 

VANZARE (Rascumparare):

Doriti sa va rascumparati investitia? Nimic mai simplu!

Unitatile de fond pot fi rascumparate la oricare dintre unitatile Bancii Trasnilvania din tara atat in numerar cat si prin virament bancar. Oricare ar fi varianta aleasa de dvs., plata se realizeaza potrivit Prospectului de Emisiune in termen de cel mult 10 zile lucratoare de la data inregistrarii cererii de rascumparare, insa in mod uzual acest proces dureaza 2 zile lucratoare. In cazul in care solicitati rascumpararea, trebuie precizata doar suma ce doriti a fi trasferata, numarul unitatilor de fond vandute fiind calculate de catre societatea de administrare in ziua lucratoare imediat urmatoare operatiunii (valoarea unitatii de fond reflecta activele zilei in care s-a efectuat operatiunea, publicarea acesteia fiind realizata potrivit prevederilor de mai sus).

Clientii Banca Transilvania cu serviciu BT24 internet banking activ pot realiza operatiuni de rascumparare pe canale electronice (BT24 internet banking / mobile banking).

In cazul in care deplasarea la o unitate bancara va solicita prea mult din timpul dvs., aveti oricand la dispozitie varianta oferita de BT Asset Management SAI S.A. prin care completati, semnati si stampilati dupa caz Formularul de Rascumparare si il transmiteti in atentia noastra atat pe fax (0264.41.04.33) cat si in original, impreuna cu copia actului de indentitate. Numarul de fax trebuie sa fie cel declarat in momentul adeziunii ca fiind utilizat pentru corespondente ulterioare.

 

 

0264 410 433, 0374 097 433