This page is automatically translated from Romanian into English.

Intrebari Frecvente

Ce documente primesc de la BT Asset Management SAI si in ce perioada?

Fisa de portofoliu anuala: La inceputul fiecarui an BT Asset Management SAI va transmite la adresa de corespondenta declarata Fisa de Portofoliu aferenta anului fiscal anterior. Aceasta prezinta castigul/pierderea pentru tranzactiile efectuate in decursul respectivului an.

Observatie: Transmiterea de fise de portofoliu se va face doar catre investitorii care au realizat operatiuni de rascumparare in respectivul an. Fisele de portofoliu pot fi descarcate si de pe pagina de Cont On-line, serviciu oferit gratuit tuturor clientilor nostri.

Ce documente trebuie completate de catre contribuabil si unde se transmit?

Pe baza fisei de portofoliu primita de la BT Asset Mangement SAI SA se determina impozitul de plata. Castigul net/pierderea neta anuala se determina ca diferenta intre castigurile si pierderile inregistrate in cursul anului fiscal respectiv.

Pe baza Fisei de Portofoliu emise de administrator se completeaza formularul Declaratia Unica, continand datele dvs. de identificare si declararea castigurilor/pierderilor nete rezultate din activitatea investitionala.

Pana la ce data se depune formularul Declaratia unica si cand se achita impozitul final?

Depunerea declaratiei se realizeaza de catre persoanele fizice pana cel tarziu pe data de 25 Mai inclusiv, a anului urmator celui de realizare a veniturilor/ pierderilor. De asemenea plata impozitului aferent trebuie realizata pana la aceeasi data.


Este diferita impozitarea rezidentilor in Romania fata de cei nerezidenti?

Persoanele fizice nerezidente care realizeaza castiguri de capital in Romania se supun aceluiasi tratament fiscal aplicabil veniturilor realizate de rezidenti romani. Daca cetatenii nerezidenti prezinta la momentul rascumpararii un certificat de rezidenta fiscala, atunci impozitarea se va realiza conform Conventiei de Evitare a Dublei Impuneri, avand de achitat impozitul aferent tarii care are cea mai scazuta fiscalitate (tara de rezidenta fiscala sau Romania, dupa caz).

Citeste despre:

Depozite vs. investitii

Vrei sa te abonezi la stirile BT Asset Management?

  • Aboneaza-te si primesti lunar stiri despre fondurile de investitii BT Asset Management.

  • Te poti dezabona oricand doresti, afli aici cum.