Despre noi

Despre noi

0.00 din 5 stele - 0 voturi

Afla mai multe detalii despre BT Asset Management

Cine suntem

Echipa noastra

Filozofia noastra

Petitii

Politica de investitii/AGA

Informatii financiare

Alte informatii

Cine suntem

BT Asset Management SAI este o companie specializata in administrarea de investitii, membra a Grupului Financiar Banca Transilvania. Administrarea se realizeaza pentru fonduri deschise si inchise de investitii, acoperind o plaja larga de instrumente financiare (titluri de stat, depozite sau actiuni).

Activitatea de administrare a activelor a inceput in anul 2005 pornind de la un numar modic de clienti. De atunci am reusit sa crestem in fiecare an numarul celor care si-au manifestat increderea fata de produsele BT Asset Management SAI. Am ajuns astfel, ca in anul 2016, sa avem peste 40,000 de clienti si active de aproximativ 3 miliarde Ron. Increderea oferita de clientii nostri este recunoasterea cea mai importanta care ne poate fi acordata, iar pentru viitor ne propunem continuarea evolutiei ascendente si atragerea unui numar semnificativ de investitori.

Consideram ca prin produsele oferite de BT Asset Management SAI suntem fermi sustinatori ai spiritului antreprenorial local. Suntem parte a Grupului Financiar Banca Transilvania care a demonstrat intelegere si sustinere fata de aceia care doresc sa devina intreprinzatori si sunt dornici de reusita. Furnizam astfel numeroase optiuni de a investi banii si de a mobiliza economiile fiecarui investitor cu scopul fructificarii optime a oportunitatilor din piata de capital.

Avem alaturi entitati consacrate in peisajul financiar din Romania, actionarii principali fiind:

Toate aceste elemente au contribuit la cresterea rolului BT Asset Management SAI in industria fondurilor de investitii locale, compania fiind prezenta in topul celor mai mari administratori din Romania.Fondurile administrate de BT Asset Management S.A.I. S.A. se adreseaza persoanelor fizice si juridice, romane si straine, care nu dispun de informatii suficiente pentru a-si putea alcatui un portofoliu diversificat pentru reducerea riscurilor prezente in operatiunile din piata de capital. Avantajele investitiei in fondurile noastre se constituie in servicii de calitate oferite clientului iar portofoliul diversificat al acestuia reduce riscurile prezente in operatiunile din piata si maximizeaza profitul.

In prezent, BT Asset Management SAI, constituita ca societate pe actiuni, dispune de un capital social de 7,165,700 Ron si este autorizata de catre Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (actualmente Autoritatea de Supravegheer Financiara) sa presteze exclusiv servicii in conformitate cu prevederile OUG 32/2012 privind organismele de plasament colectiv in valori mobiliare si societatile de administrare a investitiilor, fiind inscrisa in Registrul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (actualmente Autositatea de Supraveghere Financiara) cu numarul PJR05SAIR/120016/29.03.2005.

De asemenea, suntem membrii fondatori ai Fondului de Compensare a Investitorilor (www.fond-fci.ro).

BT Asset Management SAI este inregistrata la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) cu numarul 10264. In baza acordului dintre Romania si Statele Unite ale Americii pentru imbunatatirea conformarii fiscale internationale si pentru implementarea FATCA, BT Asset Management SAI SA este inregistrata la Internal Revenue Service (IRS) cu status-ul FATCA de Institutie FInanciara Raportoare (in baza unui acord Model 1 IGA), atat in nume propriu, cu Numarul Global Intermediar de Identificare (GIIN) 4ID1WZ.00002.ME.642, cat si ca sponsor pentru entitatile administrate cu Numarul Global Intermediar de Identificare (GIIN) 2UZSA2.00000.SP.642.

Odata cu intrarea in vigoare la data de 01.01.2016 a noului Cod de Procedura Fiscala, care transpune la nivel national Directiva 2014/107/EU privind schimbul automat obligatoriu de informatii in domeniul fiscal prin Standardul Comun de Raportare (CRS), BT Asset Management SAI S.A. este obligata sa aplice normele de raportare si de diligenta fiscala parte integranta a codului.

X
X

Echipa noastra

Din dorinta de a fi cat mai aproape de investitori, haideti sa-i cunoastem in detaliu pe cativa dintre membrii echipei BT Asset Management SAI:

 

Dorina JOSAN - Director General

Dorina Josan este absolventa a Facultatii de Electrotehnica, sectia Calculatoare din Cluj-Napoca. Din anul 1984, timp de 10 ani isi desfasoara activitatea la Institutul de Tehnica de Calcul in domeniul dezvoltarilor software. Intre anii 1994-1996 ocupa pozitia de cercetator stiintific, inteligenta artificiala, softuri de retea. In paralel, in anul 1994, Dorina Josan realizeaza intrarea pe piata fondurilor de investitii, participand in mod activ la implementarea sistemelor informatice specifice acestui domeniu. Din 1995, devine Director Operatiuni in cadrul Creditanstalt Romania Cluj-Napoca, ulterior la CA IB Asset Management, ocupandu-se in special de coordonarea activitatii operationale specifice fondurilor de investitii. Avand o experienta bogata pe segmentul back-office pentru activitatea operationala, Dorina Josan participa in anul 2005 la fondarea BT Asset Management SAI si inceperea activitatii de administrare de active din pozitia de Director General Adjunct. Incepand cu luna Aprilie 2013, Dorina Josan ocupa pozitia de Director General.

 

Gabriel GOIA - Director General Adjunct

 

Gabriel Goia realizeaza cu succes activitatea de administrare de active inca din anul 2002. A absolvit Politehnica in Cluj-Napoca in anul 1997 Facultatea Constructii Masini pentru ca in 2003 sa devina absolvent al Business University School London - Codecs in domeniul Managementului Financiar, iar in 2006 Masterat in Banci si piete de capital. Dupa o experienta de peste 3 ani in Trezoreria Bancii Transilvania, departamentul piata de capital, incepand cu anul 2005 devine Sef Departament Plasare Active al BT Asset Management SAI. In prezent este responsabil de administrarea fondurilor de investitii apartinand de BT Asset Management, atat fonduri deschise cat si inchise de investitii, avand functia de Director General Adjunct. 

 

 

Aurel BERNAT - Director General Adjunct 

Aurel Bernat este absolvent al Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca sectia Managementul Institutiilor Europene, cu studii post-universitare in Administrarea Afacerilor. Intre anii 2005-2006 a facut parte din Departamentul de Relatii Internationale al Bancii Transilvania, iar din 2006 consilier persoane juridice in cadrul BRD-GSG. Din anul 2007 s-a alaturat echipei conduse la aceea vreme de Radu Hanga, fiind responsabil atat cu mentinerea relatiei cu investitorii si potentialii investitori, cat si cu implementarea strategiilor de dezvoltare a BT Asset Management SAI. Din Octombrie 2009 a ocupat functia de Sef Serviciu Vanzari, iar incepand cu Aprilie 2013 cea de Director Vanzari si Marketing. Din Martie 2015 este Director General Adjunct al BT Asset Management.

Pentru orice informatii, va rog contactati:
    Telefon: +40.(0)730.075.128;  +40.(0)264.301.618; E-mail:aurel.bernat@btam.ro  

 

 

Irinel TOLESCU - Manager Regional Vanzari Senior - Transilvania 

 Irinel Tolescu a absolvit Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Facultatea de Georgrafie in anul 1997 si cursurile de specializare in Management si Marketing Bancar in cadrul Institutului Bancar Roman in anul 2008. In perioada octombrie 2007 - august 2011 a facut parte din Departamentul de Retail al Bancii Transilvania, sucursala Alba-Iulia, unde s-a remarcat printr-o activitate fructuoasa, atat pe segmentul vanzarilor bancare, cat si pe cel al  produselor de investitii. Din septembrie 2011 s-a alaturat echipei BT Asset Management SAI cu responsabilitati directe in relatia cu investitorii si promovarea produselor de investitii in Transilvania.

 

Pentru orice informatii, va rog contactati:
    Telefon: +40.(0)758.230.839; +40.(0)264.301.365; E-mail:irinel.tolescu@btam.ro

 

 

 

Ionut STROE - Manager Regional Vanzari - Bucuresti si regiune Sud

 Ionut Stroe a absolvit Universitatea Spiru Haret, Facultatea de Contabilitate si Informatica de Gestiune. Incepand cu anul 2002 a lucrat in cadrul Mc Donald's Romania si subsidiare ale acesteia respectiv Continental Hotels Bucuresti. In perioada Octombrie 2009 - Decembrie 2013 face parte din departamentul de Retail al Bancii Transilvania, Bucuresti Sucursala Pantelimon. Incepand cu Ianuarie 2014 s-a alaturat echipei BT Asset Management SAI cu responsabilitati directe in relatia cu investitorii si promovarea produselor de investitii in Bucuresti si regiunea Sud a tarii.

 

Pentru informatii suplimentare, va rog contacti:

Telefon: +40 (0)744.761.329

E-mail: ionut.stroe@btam.ro   

 

 

Sebastian Calara - Manager Regional Vanzari Moldova

Sebastian Calara

Sebastian Calara este absolvent al Universitatii "Vasile Alecsandri" din Bacau, Facultatea de Stiinte Economice, sectia de Contabilitate si Informatica de Gestiune cu studii post-universitare in Managementul Afacerilor in cadrul Univesitatii "George Bacovia" din Bacau. In perioada 2007-2013, a ocupat functiile de Consilier Echipa Mobila si Responsabil Monetica in cadrul BRD-GSG Bacau, inspector asigurari in anul 2013 in cadrul Omniasig VIG SA si membru al departamentului de Retail al Bancii Transilvania in perioada 2013-2014. Incepand cu Iunie 2014 s-a alaturat echipei BT Asset Management SAI promovand produsele in regiunea Moldova.

Pentru informatii suplimentare, va rog contacti:

Telefon: +40 (0)743.065.514

E-mail: sebastian.calara@btam.ro  

 

Renate Sas - Reprezentant Compartiment Control Intern
Tel: 0264.301.709 / 0754.066.517
E-mail: renate.sas@btam.ro

 

Intreaga echipa BT Asset Management SAI este dedicata investitorilor sai, urmarind cresterea activelor plasate spre administrare. In acelasi timp, ne propunem o deschidere deosebita spre persoanele care nu au realizat inca pasul spre a deveni investitori, prin consiliere transparenta, considerand ca pentru o colaborare fructuoasa este necesar sa existe respect si incredere reciproca.

Va multumim, asadar, celor care ne-ati ales, iar pe aceia dintre dumneavoastra care nu ne sunteti inca clienti, va invitam sa ne cunoastem!

Filozofia noastra

BT Asset Management SAI este constienta de importanta deosebita a increderii ce i se acorda de catre investitorii sai. In acest sens, toate actiunile intreprinse au in comun cateva elemente care ne definesc:

Petitii

Pentru solutionarea petitiilor, respectiv pentru solutionarea alternativa a litigiilor, consumatorii se pot adresa BT Asset Management SAI SA, respectiv Entitatii de Solutionare Alternativa a Litigiilor in Domeniul Financiar Nonbancar (SAL-FIN), in conditiile prezentate in Procedura privind solutionarea petitiilor refeitoare la activitatea BT Asset Management SAI SA.

Procedura privind solutionarea petitiilor refeitoare la activitatea BT Asset Management SAI SA este disponibila AICI

Informatiile de contact ale SAL-FIN sunt disponibile pe site-ul www.salfin.ro

Politica de investitii/AGA

Politica de investitii/AGA

Informatii financiare

Rapoarte contabile

Alte informatii

Raportare privind fondurile proprii si cerintele de capital conform Regulamentului (UE) nr.575/2013

Data: 30/06/2016

Nr.ctr.
Indicator
Valoare(lei)
1.
CAPITALULUI INITIAL
29,242,076
2.1
FONDURILOR PROPRII
28,317,278
2.1.1
Fonduri proprii de nivel 1 de baza
28,317,278
2.1.2
Fonduri proprii de nivel 1 suplimentar
0
2.2
Fonduri proprii de nivel 2
0
3.
VALOAREA TOTALA A EXPUNERII LA RISC
1,472,156
3.1.1.
Valoarea expunerilor ponderate la riscul de credit, riscul de contraparte si riscul de diminuare a valorii creantei si tranzactiile incomplete
n/a
3.1.2.
Valoarea totala a expunerii la risc pentru riscul de decontare
n/a
3.1.3.
Valoarea totala a expunerii la risc pentru riscul de pozitie
n/a
3.1.4.
Valoarea totala a expunerii la risc pentru riscul de valutar
n/a
3.1.5.
Valoarea totala a expunerii la risc pentru riscul operational
n/a
3.1.6.
Valoarea totala a expunerii la risc datorata cheltuielilor generale fixe
1,076,265
3.1.7.
Valoarea totala a expunerii la risc pentru ajustarea evaluarii creditului
n/a
3.1.8.
Valoarea totala a expunerii la risc legata de expunerile mari din portofoliul de tranzactionare
n/a
3.1.9.
Alte valori ale expundeii la risc
n/a
4
Rata fondurilor proprii de nivel 1 de baza
1,923.52%
4.1
Excedentul(+)/Deficitul(-) fondurilor proprii de nivel 1 de baza
28,251,030.98
5.
Rata fondurilor proprii de nivel 1
1,923.52%
5.1
Excedentul(+)/Deficitul(-) fondurilor proprii de nivel 1
28,228,948.64
6.
Rata fondurilor proprii totale
1,923.52%
6.1.
Excedentul(+)/Deficitul(-) fondurilor proprii totale
28,199,505.52

 

0264 410 433