×

Hello,

 

We are currently carrying out maintenance work on the site.

We'll be back soon. Meanwhile, you can contact us on the phone, at: 0219128.

 

 

Thanks for your understanding.
BT Asset Management

Fonduri de actiuni BT Index Romania ROTX

BT Index Romania ROTX

fond de actiuni ce reproduce un indice

Evolutia valorii unitatii de fond BT Index Romania ROTX - 17-Iun-21, 20.933 RON valoarea unitatii de fond este afisata cu 3 zecimale

Performantele anterioare ale fondului nu reprezinta o garantie a realizarilor viitoare.

Descriere

BT Index Romania ROTX - fond de actiuni ce reproduce un indice

BT Index Romania ROTX este un fond deschis de investitii, investind in actiuni cotate la Bursa de Valori Bucuresti, minim 85% din activele fondului urmarind sa reproduca structura indicelui ROTX (Romanian Traded Index). Acest indice este un produs al Bursei de Valori Bucuresti detinut in coproprietate cu Bursa de Valori din Viena. Componenta indicelui ROTX este afisata permanent pe web-site-ul oficial al Bursei de Valori Bucuresti, permitand astfel urmarirea exacta a evolutiei acestuia. BT Index Romania ROTX nu poate investi in alte actiuni decat cele ce formeaza indicele ROTX. In acelasi timp insa, BT Index Romania ROTX poate realiza plasamente si in instrumente financiare cu venit fix, in proportie de maxim 15%.

Plasamentele in instrumente financiare cu venit fix sunt utilizate in vederea ajustarii gradului de risc aferent investitiilor in actiunile cotate. Fondul deschis de investitii BT Index Romania ROTX este un produs destinat investitorilor cunoscatori ai pietei de capital, fiind un produs singular in oferta de fonduri deschise de investitii din piata romaneasca. In conditiile in care piata actiunilor listate, componente ale indicelui ROTX, prezinta cresteri semnificative, expunerea Fondului pe aceste actiuni permite acestuia atingerea unor performante superioare.

Trebuie retinut ca investitia in unitati de fond reprezinta atat o oportunitate de castig, cat si un risc asumat. Randamentele trecute nu reprezinta o garantie a performantelor viitoare.

Pentru a vizualiza fisa de produs actualizata lunar apasati aici si selectati "Rapoarte lunare-BT Index Romania ROTX"

1Avantaje:

  • Lichiditate sporita datorita expunerii pe emitenti cu lichiditate ridicata; 
  • Randamente atractive in conditiile de crestere a actiunilor componente ale indexului ROTX.

1Costuri:

  • Comision de cumparare: 0%;
  • Comision de rascumparare:
    • 4% pentru perioade de detinere cuprinse intre 1 - 360 zile;
    • 0% pentru perioade de detinere de peste 360 zile.
  • Comision administrare fond: 0.15%/luna din media lunara a activelor nete in administrare - acest comision este luat in considerare la calculul valorii unitatii de fond

 

Fondul deschis de investitii BT Index Romania ROTX este inregistrat sub Nr.Reg. CNVM (ASF) CSC06FDIR/120034/17.07.2006, autorizat de CNVM (ASF) prin Decizia Nr.1619/17.07.2006, avand cod ISIN ROFDIN000119. Depozitar: BRD - Groupe Societe Generale.

Fondul BT Index Romania ROTX  este inregistrat la Internal Revenue Service (IRS) SUA cu status-ul FATCA de Entitate Sponsorizata cu Numarul Global Intermediar de Identificare (GIIN) 2UZSA2.00003.SF.642

BT Index Romania ROTX este inregistrat cu codul LEI: 254900ENR94F2JXFJE77, cod de indentificare a entitatilor, care sta la baza standardului global (ISO 17442) si identifica, in mod unic si clar, informatii cheie apartinand entitatilor care sunt implicate in tranzactii financiare.

Profil de risc

Datorita expunerii de minim 85% din active pe piata actiunilor cotate, BT Index Romania ROTX este un produs de risc ridicat, destinat investitorilor dinamici, cunoscatori ai pietei de capital. BT Index ROMANIA, prin indicele ROTX, asigura o transparenta totala referitor la plasarea activelor fondului, fiind deosebit de usor de inteles si urmarit.

Ne poti urmari si pe  selectand ticker BTINROM:RO

Performante

Valoarea unitara a activului net pentru data de 17-Iun-21
20.933 RON
Valoarea unitatii de fond pentru ziua in curs se publica in a doua jumatate a urmatoarei zile lucratoare.
  ultimele 30 zile 0.833%
Performante Istoric valoare titlu fata de 31.12.2020 20.533%
  ultimele 365 de zile 38.473%
  anul 2020 5.510%
   
  Valoare active nete (RON): 142,777,273.84
Evolutia valorii unitatii de fond Istoric activ net Numar de investitori: 2,870
  Numar de unitati in circulatie: 6,820,814.83

O investitie in instrumentele pietei de capital, inclusiv unitati de fond, reprezinta atat o oportunitate de castig cat si un risc. Performantele anterioare ale fondului nu reprezinta o garantie a realizarilor viitoare.

Structura portofoliu

BT Index Romania ROTX fiind un fond de investitii cu plasamente in instrumente financiare cu venit fix si actiuni cotate, la data de 17-Iun-21, se prezinta astfel:
Disponibil la vedere 0.669
Depozite bancare 12.550
Actiuni tranzactionate 85.574
Alte active,inclusiv sume in tranzit 1.206
 
Top 5 detineri actiuni la data de 31-05-2021  
 
1. Erste Group Bank AG 18.950%
2. Banca Transilvania SA 18.660%
3. Fondul Proprietatea 15.130%
4. OMV Petrom SA 11.460%
5. BRD-Groupe Societe Generale SA 7.300%

Documente si formulare

Cititi prospectul de emisiune si informatiile cheie destinate investitorilor inainte de a investi in acest fond !

Documente BT Index Romania ROTX:

   Informatii cheie destinate investitorilor Download

  Reguli in vigoare ale Fondului deschis de investitii BT Index Romania ROTX Download

   Prospect de emisiune al Fondului deschis de investitii BT Index Romania ROTX Download

Formulare BT Index Romania ROTX:

   Formular de adeziune Download

   Formular de investitie Download

   Formular de rascumparare Download

Cum investesc / rascumpar?

Operatiunile de subscriere/rascumparare pot fi efectuate exclusiv in/din contul bancar titularului contului de investitie, deschis la Banca Transilvania.

ACHIZITIE (Adeziune):

Pentru a putea deveni investitor in cadrul fondului deschis de investitii BT Index Romania ROTX, trebuie sa achizitionati, initial, cel putin 1 unitate de fond. Cumpararea initiala de unitati de fond se realizeaza prin completarea formularului de adeziune, la sediul societatii BT Asset Management, str.Emil Racovita nr.22, Cluj-Napoca, sau la oricare dintre agentiile Bancii Transilvania, urmata de transferul sumei in Lei ce doriti a fi investita. Numarul de unitati de fond aferente sumelor transferate se aloca in decursul zilei lucratoare imediat urmatoare operatiunii, data la care se afiseaza si valoarea unitatii de fond pentru data operatiunii. Asadar, pe Formularul de Adeziune sau Ordinul de Plata nu se specifica numarul de unitati de fond achizitionate.

Nu se percepe comision de subscriere la fondurile BT Asset Management SAI. In cazul transferurilor bancare efectuate din unitatile Bancii Transilvania, nu se percepe comision bancar de transfer.

Banca Transilvania:

Achizitia unitatilor de fond, ulterior adeziunii, poate fi realizata de la orice unitate a Bancii Transilvania din tara prin virament bancar in contul BT Index Romania ROTX: RO38BTRL01301601B0055700.

FACILITATE:

Clientii Banca Transilvania persoane fizice rezidente cu serviciul BT24 Internet Banking activ si care si-au dat acordul la momentul semnarii formularului de adeziune ca doresc sa utilizeze respectivul formular si pentru investitii ulterioare, pot realiza operatiuni de investitie pe canale electronice (BT24 Internet Banking / Mobile Banking).

In cazul subscrierilor de unitati de fond ulterioare, efectuate prin virament bancar, inclusiv electronic, pentru investitorii care la aderarea la fond si-au dat semnatura si pentru subscrieri ulterioare, NU mai este necesara completarea si semnarea unui formular, investitorii avand obligatia de a completa in rubrica "Explicatii" a ordinului de plata datele de identificare (Numar cont de investitie deschis la Fond, nume titular/imputernicit, nume fond) incepand, in mod obligatoriu cu numarul contului de investitie. In cazul necompletarii corespunzatoare a ordinului de plata, BT Asset Management SAI SA nu isi asuma nicio raspundere pentru eventualele intarzieri de alocare a unitatilor de fond.

Pretul de emisiune la care are loc subscrierea este cel valabil in ziua in care banii sunt inregistrati in contul colector al Fondului.

VANZARE (Rascumparare):

Doriti sa va rascumparati investitia? Nimic mai simplu!

Unitatile de fond pot fi rascumparate la oricare dintre unitatile Bancii Transilvania din tara prin virament bancar in contul bancar al titularului contului de investitie, deschis la Banca Transilvania. Plata se realizeaza potrivit Prospectului de Emisiune in termen de cel mult 10 zile lucratoare de la data inregistrarii cererii de rascumparare, insa in mod uzual acest proces dureaza 2 zile lucratoare. In cazul in care solicitati rascumpararea, trebuie precizata doar suma ce doriti a fi trasferata, numarul unitatilor de fond vandute fiind calculate de catre societatea de administrare in ziua lucratoare imediat urmatoare operatiunii (valoarea unitatii de fond reflecta activele zilei in care s-a efectuat operatiunea, publicarea acesteia fiind realizata potrivit prevederilor de mai sus).

Clientii Banca Transilvania cu serviciul BT24 Internet Banking activ pot realiza operatiuni de rascumparare pe canale electronice (BT24 Internet Banking / Mobile Banking).

In cazul in care deplasarea la o unitate bancara va solicita prea mult din timpul dvs., aveti oricand la dispozitie varianta oferita de BT Asset Management SAI S.A. prin care completati, semnati si stampilati dupa caz Formularul de Rascumparare si il transmiteti in atentia noastra atat pe fax (0264.41.04.33) cat si in original, impreuna cu copia actului de indentitate. Numarul de fax trebuie sa fie cel declarat in momentul adeziunii in cadrul datelor adresei de corespondenta.

Lista unitatilor bancare este disponibila aici.

 

Newsletterul nostru iti aduce stiri economice, despre pietele de actiuni, dobanzi si curs de schimb, despre structura portofoliilor fondurilor de investitii administrate de BT Asset Management SAI S.A. si evolutia acestora. Vom trimite cel putin un newsletter pe saptamana. Daca vrei sa primesti newsletterul nostru, inscrie-ti e-mailul in campul de mai jos si apasa butonul "ma abonez". E dreptul tau sa te razgandesti oricand. Pentru a-ti retrage consimtamantul de a primi newsletter trimis in baza abonarii din aceasta sectiune, urmeaza linkul de dezabonare din partea de jos a oricarui mesaj sau intra in sectiunea de dezabonare. Pentru mai multe detalii, consulta Politica de confidentialitate BTAM.

 

0264 410 433, 0374 097 433