This page is automatically translated from Romanian into English.

Descriere

TIP FOND

Fond diversificat, investind predominant in instrumente financiare cu venit fix, maxim 40% din active putand fi indreptate catre plasamente in actiuni sau alte instrumente financiare cu risc, in RON. Fondul este administrat activ1, dar fără a fi administrat activ în raport cu un indice de referință2.

BT Clasic este autorizat sa investeasca pe principiul dispersiei riscului, pana la 100% din activele sale in valori mobiliare si instrumente ale pietei monetare emise sau garantate de autoritatea publica centrala din Romania.

Fondul poate investi in valori mobiliare si instrumente ale pietei monetare admise la cota oficiala a New York Stock Exchange - NYSE si a Nasdaq din Statele Unite ale Americii, respectiv a London Stock Exchange din Regatul Unit al Marii Britanii, maximum 40% din activele sale totale.

Fondul deschis de investitii BT Clasic este inregistrat sub Nr.Registru.CNVM (ASF) CSC06FDIR/120021/09.06.2005, autorizat de CNVM (ASF) prin Decizia Nr.1735/09.06.2005, avand cod ISIN ROFDIN0000Z4. Depozitar: BRD - Groupe Societe Generale.

Fondul BT Clasic  este inregistrat la Internal Revenue Service (IRS) SUA cu status-ul FATCA de Entitate Sponsorizata cu Numarul Global Intermediar de Identificare (GIIN) 2UZSA2.00001.SF.642.

BT Clasic este inregistrat cu codul LEI: 2549000ZFXP1CIPFGU52, cod de identificare a entitatilor, care sta la baza standardului global (ISO 17442) si identifica, in mod unic si clar, informatii cheie apartinand entitatilor care sunt implicate in tranzactii financiare.

Il poti urmari si pe  selectand ticker BTCLASC:RO

Administrare activă înseamnă alegerea instrumentelor financiare dintr-un univers investițional, folosind criterii proprii de selecție.

 2 Indice de referință este un indice bursier relevant pentru universul investițional din care se face selecția instrumentelor financiare.

ACTIVE

Obligatiuni corporative
Depozite bancare
Actiuni tranzactionate

INDICATOR SINTETIC DE RISC


Se potriveste investitorilor moderat conservatori (obiectivul fondului este cresterea capitalului investit in vederea obtinerii unei rentabilitati ridicate, superioare ratei inflatiei, in conditii de lichiditate ridicata)


Indicatorul Sintetic de Risc (ISR) nu este o măsură a riscului de pierdere a sumei investite, dar are la bază calcule statistice estimative privind pierderile potenţiale. Indicatorul ISR este calculat pe baza volatilitatii fondului. Acesta nu surprinde în totalitate riscurile semnificative ale fondului. 

PERIOADA RECOMANDATA

Minim 3 ani
Confera stabilitate datorita faptului ca nu are un grad de risc ridicat

Structura portofoliu

Data 2024-07-17
Obligatiuni de stat/municipale
33.63%
Depozite bancare
30.11%
Actiuni tranzactionate
26.59%
Obligatiuni corporative
9.22%
Disponibil la vedere
0.43%
Alte active, inclusiv sume in tranzit
0.02%

Comisioane

Comision de cumparare
0%
Comision de rascumparare
0%
Comision curent administrare fond*
0.15%/luna din media activelor nete in administrare

*Acest comision este luat in considerare la calculul valorii unitatii de fond

Solicita informatii

Ai nevoie de asistenta din partea noastra?
Daca doresti sa devii investitor si sa cumperi unitati de fond, completeaza formularul de mai jos si vom lua legatura cu tine.

Grafic evolutie
Evolutia valorii unitatii de fond

2024-07-17
33.138 (valoarea unitatii de fond este afisata cu 3 zecimale)
Valoarea unitatii de fond

CALCULEAZA CASTIGUL ADUS DE ACEST FOND

Performanta

Data
2024-07-17
Valoarea unitara a activului net*
33.138 RON
Ultimele 30 zile
1.579%
Fata de 31.12.2023
9.856%
Ultimele 365 de zile
14.486%
Anul 2023
11.764%
Valoare active nete (RON):
274,180,547.60
Numar de investitori:
23,549
Numar de unitati in circulatie:
8,273,909.10

*Valoarea unitatii de fond pentru ziua in curs se publica in a doua jumatate a urmatoarei zile lucratoare.

Istoric valoare titlu

Istoric activ net

 

Aceasta este o comunicare publicitara. Datele provin de la BT Asset Management SAI.

Performanţele anterioare ale fondului nu reprezintă o garanţie a realizărilor viitoare. Citiţi prospectul de emisiune şi informațiile esentiale destinate investitorilor (DIE), înainte de a investi în acest fond! Prospectele de emisiune şi informațiile esentiale destinate investitorilor (DIE) sunt disponibile în limba română pe site-ul www.btassetmanagement.ro şi pot fi obţinute gratuit atat de la orice agentie a Bancii Transilvania, cat si de la sediul BT Asset Management SAI S.A.

Un sumar al drepturilor investitorilor este disponibil in limba romana aici precum și la sediul BT Asset Management SAI.

Vrei sa te abonezi la stirile BT Asset Management?

  • Aboneaza-te si primesti lunar stiri despre fondurile de investitii BT Asset Management.

  • Te poti dezabona oricand doresti, afli aici cum.