BT Fix

Descriere

 

BT Fix - fond de instrumente cu venit fix (predominant depozite bancare)

BT Fix este un fond deschis de investitii, fond de instrumente financiare cu venit fix. Depozitele bancare constituite la banci din Romania reprezinta plasamentele predominante ale fondului. Tinand cont de acest aspect, produsul este destinat clientilor extrem de conservatori, aflati in cautarea unei alternative flexibile la depozitul bancar clasic. Obiectivul fondului este de a conserva capitalul investit si ofera posibilitatea de retragere integrala sau partiala a sumelor, fara retinerea vreunui comision de rascumparare, indiferent de perioada investitiei.

Datorita gradului de risc redus, BT Fix este un produs de economisire eficient, atat pentru persoanele fizice, cat si pentru cele juridice (cash management).  Fondul nu investete in actiuni sau in instrumente financiare derivate. Cu toate acestea, trebuie retinut ca investitia in unitati de fond reprezinta atat o oportunitate de castig, cat si un risc asumat, iar randamentele trecute nu reprezinta o garantie a performantelor viitoare.

Pentru a vizualiza fisa de produs actualizata lunar apasati aici si selectati "Rapoarte lunare-BT Fix"

1Avantaje:

  • Confera stabilitate datorita gradului de risc deosebit de scazut
  • Optim in conditii de volatilitate ridicata a pietei de capital
  • Conserva capitalul si tinteste randamente superioare fata de dobanzile bancare pe termen scurt

1Costuri:

  • Comision de cumparare: 0%
  • Comision de rascumparare: 0%
  • Comision administrare fond: 0.015%/luna din media activelor nete in administrare - acest comision este inclus in valoarea unitatii de fond

Fondul deschis de investitii BT Fix este inregistrat sub Nr.Reg.CNVM (ASF). CSC06FDIR/120100/06.05.2016, Decizie de autorizare CNVM (ASF) Nr.62/06.05.2016, avand cod ISIN ROFDIN0002D7. Depozitar: BRD - Groupe Societe Generale.

Fondul BT Fix  este inregistrat la Internal Revenue Service (IRS) SUA cu status-ul FATCA de Entitate Sponsorizata cu Numarul Global Intermediar de Identificare (GIIN) 2UZSA2.00009.SF.642 

Investitia poate fi realizata in oricare dintre unitatile Bancii Transilvania din tara. Suma minima la momentul adeziunii: echivalent 1 unitate de fond

Lista unitatilor bancare este disponibila aici.

Profil de risc

Dat fiind faptul ca BT Fix poate fi utilizat pe scara larga indiferent de perioada sau context economic, este foarte important sa cunoastem utilitatea produsului si caracteristicile fondului deschis BT Fix. In acest sens trebuie precizata oportunitatatea de a investi in produsele ce contin instrumente financiare cu venit fix, in special in momente de volatilitate a pietelor in general, atunci cand investitiile in actiuni devin riscante. BT Fix poate oferi in aceste conditii o fructificare optima a castigurilor, fara a se expune unor riscuri greu de previzionat.

Flexibilitatea si lichiditatea ridicata sunt principalele caracteristici ale BT Fix. Este un produs optim de economisire, cu atat mai mult daca se utilizeaza prin adeziuni succesive si constante in timp.

Ne poti urmari si pe  selectand ticker BTFIX:RO

Performante

%%PERFORMANTE%%

Structura Portofoliu

%%PORTOFOLIU%%

Documente si formulare

Documente BT Fix:

  Informatii cheie destinate investitorilor Download

  Reguli ale Fondului deschis de investitii BT Fix Download

  Prospect de emisiune al Fondului deschis de investitii BT Fix Download

 Formulare BT Fix:

Formular de adeziune Download

Formular de rascumparare Download

 

Cum investesc/rascumpar?

ACHIZITIE (Adeziune): Pentru a putea deveni investitori in cadrul fondului deschis de investitii BT Fix trebuie sa achizitionati, initial, cel putin 1 unitate de fond. Cumpararea initiala de unitati de fond se realizeaza prin completarea formularului de adeziune, la sediul societatii BT Asset Management, str.Emil Racovita nr.22, Cluj-Napoca, sau oricare dintre agentiile Bancii Transilvania, urmata de transferul sau depunerea sumei in Lei ce doriti a fi investita. Numarul de unitati de fond aferente sumelor transferate se aloca in decursul zilei lucratoare imediat urmatoare operatiunii, data la care se afiseaza si valoarea unitatii de fond pentru data operatiunii. Asadar, pe Formularul de Adeziune sau Ordinul de Plata nu se specifica numarul de unitati de fond achizitionate.

 

Nu se percepe comision de subscriere la fondurile BT Asset Management SAI. In cazul transferurilor bancare efectuate din unitatile Bancii Transilvania, nu se percepe comision bancar de transfer (sau depunere numerar).

Banca Transilvania:

Achizitia unitatilor de fond, ulterior adeziunii, poate fi realizata de la orice unitate a Bancii Transilvania din tara, atat in numerar, cat si prin virament bancar in contul BT FIX: RO54BTRLRONINCS000772501.

FACILITATE:

Clientii Banca Transilvania cu serviciu BT24 internet banking activ si care si-au dat acordul la momentul semnarii formularului de adeziune ca doresc sa utilizeze respectivul formular si pentru investitii ulterioare, pot realiza operatiuni de investitie pe canale electronice (BT24 internet banking / mobile banking).

In cazul subscrierilor de unitati de fond ulterioare, efectuate prin virament bancar, inclusiv electronic, pentru investitorii care la aderarea la fond si-au dat semnatura si pentru subscrieri ulterioare, NU mai este necesara completarea si semnarea unui Formular de Adeziune, investitorii avand obligatia de a completa in rubrica "Explicatii" a ordinului de plata datele de identificare (CNP/CUI, numar cont de investitie, nume titular) incepand, in mod obligatoriu cu codul numeric personal sau cod unic de inregistrare in cazul persoanelor juridice. In cazul necompletarii corespunzatoare a ordinului de plata, BT Asset Management SAI SA nu isi asuma nici o raspundere pentru eventualele intarzieri de alocare a unitatilor de fond.

Pretul de emisiune la care are loc subscrierea este cel valabil in ziua in care banii sunt inregistrati in contul colector al Fondului.

VANZARE (Rascumparare):

Doriti sa va rascumparati investitia? Nimic mai simplu!

Unitatile de fond pot fi rascumparate la oricare dintre unitatile Bancii Trasnilvania din tara atat in numerar cat si prin virament bancar. Oricare ar fi varianta aleasa, plata se realizeaza potrivit Prospectului de Emisiune in termen de cel mult 10 zile lucratoare de la data inregistrarii cererii de rascumparare, insa in mod uzual acest proces dureaza 2 zile lucratoare. In cazul in care solicitati rascumpararea, trebuie precizata doar suma retrasa, numarul unitatilor de fond vandute fiind calculate de catre BT Asset Management SAI in ziua lucratoare imediat urmatoare operatiunii (valoarea unitatii de fond reflecta activele zilei in care s-a efectuat operatiunea, publicarea acesteia fiind realizata potrivit prevederilor de mai sus).

Clientii Banca Transilvania persoane fizice rezidente, cu serviciu BT24 internet banking activ pot realiza operatiuni de rascumparare pe canale electronice (BT24 internet banking / mobile banking). In cazul in care deplasarea la o unitate bancara va solicita prea mult din timpul dvs., aveti oricand la dispozitie varianta oferita de BT Asset Management SAI S.A. prin care completati, semnati si stampilati, dupa caz, Formularul de Rascumparare, si il transmiteti in atentia noastra atat pe fax (0264.41.04.33) cat si in original, impreuna cu copia actului de indentitate. Numarul de fax trebuie sa fie cel declarat in momentul adeziunii ca fiind utilizat pentru corespondente ulterioare.