BT Euro Clasic

Descriere

BT Euro Clasic - fond mixt (instrumente cu venit fix si actiuni), denominat in Euro 

BT Euro Clasic este un fond deschis de investitii, investind predominant in instrumente financiare cu venit fix, maxim 20% din active putand fi indreptate catre plasamente in actiuni listate pe bursele din Uniunea Europeana sau alte instrumente financiare cu risc. BT Euro Clasic este autorizat sa investeasca pe principiul dispersiei riscului, pana la 100% din activele sale in valori mobiliare si instrumente ale pietei monetare emise sau garantate de aurtoritatea publica centrala din Romania.

Pentru a vizualiza fisa de produs actualizata lunar apasati aici si selectati "Rapoarte lunare-BT Euro Clasic".

1Avantaje:

  • Confera stabilitate datorita gradului de risc mediu
  • Potential de castig datorat expunerii pe piata bursiera
  • Lichiditate ridicata

1Costuri:

  • Comision de cumparare: 0%;
  • Comision de rascumparare: 
    • 1% la perioade <= 90 de zile;
    • 0% la perioade >90 de zile.
  • Comision administrare fond: 0.08%/luna din media activelor nete in administrare - acest comision este inclus in valoarea unitatii de fond

Investitia poate fi realizata in oricare dintre unitatile Bancii Transilvania din tara. Suma minima la momentul adeziunii: echivalent 1 unitate de fondLista unitatilor bancare este disponibila aici.

Fondul deschis de investitii BT Euro Clasic este autorizat de ASF avand Numar Registru ASF CSC06FDIR/120094./05.05.2015, cod ISIN ROFDIN000259. Depozitar: BRD - Groupe Societe Generale.

Fondul BT Euro Clasic  este inregistrat la Internal Revenue Service (IRS) SUA cu status-ul FATCA de Entitate Sponsorizata cu Numarul Global Intermediar de Identificare (GIIN) 2UZSA2.00008.SF.642

 

Profil de risc

 

Dat fiind faptul ca piata de capital, si in special cea a actiunilor cotate, reprezinta un pas important in existenta oricarui antreprenor, este foarte important sa cunoastem utilitatea produsului si caracteristicile fondului deschis BT Euro Clasic. In acest sens trebuie precizata oportunitatatea de a investi in produse ce contin instrumente financiare cu venit fix si actiuni cotate. Instrumentele financiare cu venit fix asigura, in special in momentele de recesiune si nesiguranta economica, fructificarea optima a nivelurilor ridicate de dobanda, pentru ca actiunile sa permita o crestere a portofoliului in conditiile aprecierii acestei piete. Astfel, dobanda confera siguranta investitiei, iar actiunile purtatoare de riscuri dau posibilitatea unor cresteri sustinute. BT Euro Clasic poate oferi in aceste conditii o fructificare optima a investitiilor dvs. tinand in acelasi timp cont de nevoia unui echilibru dat de siguranta nivelului ridicat de depozite.

Riscul mediu este principala caracteristica a BT Euro Clasic, acvesta dorind sa ofere investitorilor o expunere simbolica (maxim 20% din active) fata de piata bursiera. Este un produs optim de economisire pe termen lung, cu atat mai mult daca se utilizeaza prin adeziuni succesive si constante in timp.

 

Performante

%%PERFORMANTE%%

Structura portofoliu

%%PORTOFOLIU%%

Documente si formulare

Aici puteti gasi toate documentele ce stau la baza fondului deschis de investitii BT Clasic si formularele necesare pentru operatiunile curente 

Documente BT Euro Clasic:

   Informatii cheie destinate investitorilor  Download

   Reguli ale Fondului deschis de investitii BT Euro Clasic  Download

   Prospect de emisiune al Fondului deschis de investitii BT Euro Clasic Download  

Formulare BT Euro Clasic

   Formular de adeziune Download

   Formular de rascumparare Download

Cum investesc / rascumpar?

ACHIZITIE (Adeziune):

Pentru a putea deveni investitor in cadrul fondului deschis de investitii BT Euro Clasic, trebuie sa achizitionati, initial, cel putin 1 unitate de fond. Cumpararea initiala de unitati de fond se realizeaza prin completarea formularului de adeziune, la sediul societatii BT Asset Management, str.Emil Racovita nr.22, Cluj-Napoca, sau oricare dintre agentiile Bancii Transilvania, urmata de transferul sau depunerea sumei in Euro ce doriti a fi investita. Numarul de unitati de fond aferente sumelor transferate se aloca in decursul zilei lucratoare imediat urmatoare operatiunii, data la care se afiseaza si valoarea unitatii de fond pentru data operatiunii. Asadar, pe Formularul de Adeziune sau Ordinul de Plata nu se specifica numarul de unitati de fond achizitionate.

Nu se percepe comision de subscriere la fondurile BT Asset Management SAI. In cazul transferurilor bancare efectuate din unitatile Bancii Transilvania, nu se percepe nici comision bancar de transfer (sau depunere numerar).

Aveti la dispozitie urmatoarele posibilitati de a deveni investitor:

Banca Transilvania:

Achizitia unitatilor de fond, ulterior adeziunii, poate fi realizata de la orice unitate a Bancii Transilvania din tara, atat in numerar cat si prin virament bancar in contul Euro al BT EURO CLASIC: RO71BTRLEURINCS000704801.

BT Asset Management SAI:

La sediul societatii: Cluj-Napoca, str. Emil Racovita, nr.22

FACILITATE:

Clientii Banca Transilvania cu serviciu BT24 internet banking activ si care si-au dat acordul la momentul semnarii formularului de adeziune ca doresc sa utilizeze respectivul formular si pentru investitii ulterioare, pot realiza operatiuni de investitie pe canale electronice (BT24 internet banking / mobile banking).

In cazul subscrierilor de unitati de fond ulterioare, efectuate prin virament bancar, inclusiv din alte banci, pentru investitorii care la aderarea la fond si-au dat semnatura si pentru subscrieri ulterioare, NU mai este necesara completarea si semnarea unui Formular de Adeziune, investitorii avand obligatia de a completa in rubrica "Explicatii" a ordinului de plata datele de identificare (CNP/CUI, numar cont de investitie, nume titular) incepand, in mod obligatoriu cu codul numeric personal sau cod unic de inregistrare in cazul persoanelor juridice. In cazul necompletarii corespunzatoare a ordinului de plata, BT Asset Management SAI SA nu isi asuma nicio raspundere pentru eventualele intarzieri de alocare a unitatilor de fond.

Pretul de emisiune la care are loc subscrierea este cel valabil in ziua in care banii sunt inregistrati in contul colector al Fondului.

VANZARE (Rascumparare):

Doriti sa va rascumparati investitia? Nimic mai simplu!

Unitatile de fond pot fi rascumparate la oricare dintre unitatile Bancii Trasnilvania din tara atat in numerar cat si prin virament bancar. Oricare ar fi varianta aleasa de dvs., plata se realizeaza potrivit Prospectului de Emisiune in termen de cel mult 10 zile lucratoare de la data inregistrarii cererii de rascumparare, insa in mod uzual acest proces dureaza 2 zile lucratoare. In cazul in care solicitati rascumpararea, trebuie precizata doar suma ce doriti a fi trasferata, numarul unitatilor de fond vandute fiind calculate de catre societatea de administrare in ziua lucratoare imediat urmatoare operatiunii (valoarea unitatii de fond reflecta activele zilei in care s-a efectuat operatiunea, publicarea acesteia fiind realizata potrivit prevederilor de mai sus).

Clientii Banca Transilvania persoane fizice rezidente cu serviciu BT24 internet banking activ pot realiza operatiuni de rascumparare pe canale electronice (BT24 internet banking / mobile banking).

In cazul in care deplasarea la o unitate bancara va solicita prea mult din timpul dvs. si nu aveti BT24 activ, aveti oricand la dispozitie varianta oferita de BT Asset Management SAI S.A. prin care completati, semnati si stampilati dupa caz Formularul de Rascumparare si il transmiteti in atentia noastra atat pe fax (0264.41.04.33) cat si in original impreuna cu copia actului de indentitate. Numarul de fax trebuie sa fie cel declarat in momentul adeziunii ca fiind utilizat pentru corespondente ulterioare.