Fonduri de actiuni BT Maxim

BT Maxim:

fond de actiuni cu administrare activa

Aplica ONLINE!

Evolutia valorii unitatii de fond BT Maxim - 21-Mar-18, 12.342 RON valoarea unitatii de fond este afisata cu 3 zecimale

Descriere

BT Maxim -fond de actiuni cu administrare activa

BT Maxim este un fond deschis de investitii, investind minim 85% din activele fondului in actiuni cotate la Bursa de Valori Bucuresti. Structura plasamentelor se stabileste de catre administratorul Fondului in functie de evolutia pietei. In acelasi timp insa, BT Maxim poate realiza plasamente in instrumente financiare cu venit fix in proportie de maxim 15%.

Este fondul cu cea mai mare expunere pe piata actiunilor cotate din oferta noastra, oferind in acelasi timp posobilitatea unor castiguri ridicate, de regula proportionale cu riscurile asumate. Fondul deschis de investitii BT Maxim este un produs destinat investitorilor cu profil de risc ridicat, dornici de fructificarea activelor proprii prin intermediul pietei actiunilor cotate. In conditiile in care piata actiunilor listate prezinta cresteri semnificative, expunerea fata de piata bursiera permite performante optime ale Fondului.

Trebuie retinut ca investitia in unitati de fond reprezinta atat o oportunitate de castig cat si un risc asumat. Randamentele trecute nu reprezinta o garantie a performantelor viitoare.

Pentru a vizualiza fisa de produs actualizata lunar apasati aici si selectati "Rapoarte lunare-BT Maxim"

1Avantaje:

 • Randament optimizat fata de evolutia societatilor listate pe pietele reglementate sau sistemele alternative de tranzactionare;
 • Potential ridicat de castig datorita expunerii ridicate pe piata bursiera;
 • Lichiditate ridicata si diversificarea plasamentelor.

1Costuri:

 • Comision de cumparare: 0%;
 • Comision de rascumparare:
  • 4% pentru perioade de detinere cuprinse intre 0 - 180 zile;
  • 2% pentru perioade de detinere cuprinse intre 180 - 360 zile;
  • 0% pentru perioade de detinere de peste 360 zile.
 • Comision administrare fond: 0.25%/luna din media activelor nete in administrare - acest comision este inclus in valoarea unitatii de fond
Investitia poate fi realizata in oricare dintre unitatile Bancii Transilvania din tara. Suma minima la momentul adeziunii: echiv. 1 unitate de fond. Lista unitatilor bancare este disponibila aici.

Fondul deschis de investitii BT Maxim este inregsitrat sub Nr.Reg.CNVM CSC06FDIR/120022/09.06.2005, autorizatie CNVM Decizie Nr.1736/09.06.2005, avand cod ISIN ROFDIN000101. Depozitar: BRD - Groupe Societe Generale cu sediul in Bucuresti, B-dul Ion Mihalache nr. 1-7, sector 1, fiind autorizata CNVM prin Decizia nr.D4338/09.12.2003.

Fondul BT Maxim este inregistrat la Internal Revenue Service (IRS) SUA cu status-ul FATCA de Entitate Sponsorizata cu Numarul Global Intermediar de Identificare (GIIN) 2UZSA2.00002.SF.642

Profil de risc

Bine ati venit in randul investitorilor extrem de dinamici, orientati catre plasamente generatoare de castig!

Datorita expunerii ridicate pe actiuni listate pe pietele bursiere din Romania, putem considera fondul deschis de investitii BT Maxim ca fiind un fond de risc ridicat. Din acest motiv este obligatoriu sa privim investitia ca fiind de termen lung si in acelasi timp sa puteti beneficia ca investitor, de o anumita predictibilitate a bugetului personal. In acest fel nu veti fi fortat sa luati decizia de rascumparare influentat fiind de factori subiectivi. Recomandam BT Maxim ca o alternativa la plasamentele uzuale (fonduri de venit fix/monetare eventual depozite) insa fara sa va expuneti exclusiv pe acest gen de investitii. Ideala ar fi o utilizare combinata a fondului BT Maxim si a celui de venit fix BT Obligatiuni, in asa fel incat, in momentele de varf privind necesarul de lichiditate, sa dispuneti si de posibilitatea retragerii de sume fara comisioane de rascumparare anticipata.

Suntem convinsi ca in BT Maxim veti gasi un partener de succes.

Va dorim mult succes in utilizarea acestui produs!

Ne poti urmari si pe  selectand ticker BTMAXIM:RO

Performante

Valoarea unitara a activului net pentru data de 21-Mar-18
12.342 RON
Valoarea unitatii de fond pentru ziua in curs se publica in a doua jumatate a urmatoarei zile lucratoare.
  ultimele 30 zile 2.859%
Performante Istoric valoare titlu fata de 31.12.2017 7.753%
  ultimele 365 de zile 14.596%
  anul 2017 15.13%
   
  Valoare active nete (RON): 153,402,053.66
Evolutia valorii unitatii de fond Istoric activ net Numar de investitori: 2,368
  Numar de unitati in circulatie: 12,428,790.55

O investitie in instrumentele pietei de capital, inclusiv unitati de fond, reprezinta atat o oportunitate de castig cat si un risc. Performantele anterioare ale fondului nu reprezinta o garantie a realizarilor viitoare.

Structura portofoliu

BT Maxim fiind un fond de investitii cu plasamente in actiuni cotate, la data de 21-Mar-18, se prezinta astfel:
Disponibil la vedere 0.024
Depozite bancare 14.591
Actiuni tranzactionate 85.337
Obligatiuni municipale (ne)tranzactionate 0.040
Alte active,inclusiv sume in tranzit 0.008
 
Top 5 detineri actiuni la data de 28-02-2018  
 
1. OMV Petrom SA 8.457%
2. BRD-Groupe Societe Generale SA 8.426%
3. Banca Transilvania SA 7.533%
4. Electrica SA 6.484%
5. SIF Banat Crisana SA 5.228%

Documente si formulare

Aici puteti gasi toate documentele ce stau la baza fondului deschis de investitii BT Maxim si formularele necesare pentru operatiunile curente. 

Documente BT Maxim:

   Informatii cheie destinate investitorilor Download

   Regulile fondului deschis de investitii BT Maxim Download

   Prospect de emisiune al fondului deschis de investitii BT Maxim Download  

Formulare BT Maxim:

    Formular adeziune Download

   Formular rascumparare Download

Cum investesc / rascumpar?

ACHIZITIE (Adeziune):

Pentru a putea deveni investitor in cadrul fondului deschis de investitii BT Maxim trebuie sa achizitionati, initial, cel putin 1 unitate de fond. Cumpararea initiala de unitati de fond se realizeaza prin completarea formularului de adeziune, la sediul societatii BT Asset Management, str.Emil Racovita nr.22, Cluj-Napoca, sau oricare dintre agentiile Bancii Transilvania, urmata de transferul sau depunerea sumei in Lei ce doriti a fi investita. Numarul de unitati de fond aferente sumelor transferate se aloca in decursul zilei lucratoare imediat urmatoare operatiunii, data la care se afiseaza si valoarea unitatii de fond pentru data operatiunii. Asadar, pe Formularul de Adeziune sau Ordinul de Plata nu se specifica numarul de unitati de fond achizitionate.

Nu se percepe comision de subscriere la fondurile BT Asset Management.

Aveti la dispozitie urmatoarele posibilitati de a deveni investitor:

Banca Transilvania:

Achizitia unitatilor de fond, ulterior adeziunii, poate fi realizata de la orice unitate a Bancii Transilvania din tara, atat in numerar cat si prin virament bancar in contul BT MAXIM: RO66BTRL0130160186044500.

BT Asset Management SAI:

La sediul societatii: Cluj-Napoca, str. Emil Racovita, nr.22

FACILITATE:

Clientii Banca Transilvania persoane fizice rezidente cu serviciu BT24 internet banking activ si care si-au dat acordul la momentul semnarii formularului de adeziune ca doresc sa utilizeze respectivul formular si pentru investitii ulterioare, pot realiza operatiuni de investitie pe canale electronice (BT24 internet banking / mobile banking).

In cazul subscrierilor de unitati de fond ulterioare, efectuate prin virament bancar, inclusiv electronic, pentru investitorii care la aderarea la fond si-au dat semnatura si pentru subscrieri ulterioare, NU mai este necesara completarea si semnarea unui Formular de Adeziune, investitorii avand obligatia de a completa in rubrica "Explicatii" a ordinului de plata datele de identificare (CNP/CUI, numar cont de investitie, nume titular) incepand, in mod obligatoriu cu codul numeric personal sau cod unic de inregistrare in cazul persoanelor juridice. In cazul necompletarii corespunzatoare a ordinului de plata, BT Asset Management SAI SA nu isi asuma nicio raspundere pentru eventualele intarzieri de alocare a unitatilor de fond.

Pretul de emisiune la care are loc subscrierea este cel valabil in ziua in care banii sunt inregistrati in contul colector al Fondului.

VANZARE (Rascumparare):

Doriti sa va rascumparati investitia? Nimic mai simplu!

Unitatile de fond pot fi rascumparate la oricare dintre unitatile Bancii Trasnilvania din tara atat in numerar cat si prin virament bancar. Oricare ar fi varianta aleasa de dvs., plata se realizeaza potrivit Prospectului de Emisiune in termen de cel mult 10 zile lucratoare de la data inregistrarii cererii de rascumparare, insa in mod uzual acest proces dureaza 2 zile lucratoare. In cazul in care solicitati rascumpararea, trebuie precizata doar suma ce doriti a fi trasferata, numarul unitatilor de fond vandute fiind calculate de catre societatea de administrare in ziua lucratoare imediat urmatoare operatiunii (valoarea unitatii de fond reflecta activele zilei in care s-a efectuat operatiunea, publicarea acesteia fiind realizata potrivit prevederilor de mai sus). 
Clientii Banca Transilvania cu serviciu BT24 internet banking activ pot realiza operatiuni de rascumparare pe canale electronice (BT24 internet banking / mobile banking).

In cazul in care deplasarea la o unitate bancara va solicita prea mult din timpul dvs., aveti oricand la dispozitie varianta oferita de BT Asset Management SAI S.A. prin care completati, semnati si stampilati dupa caz Formularul de Rascumparare si il transmiteti in atentia noastra atat pe fax (0264.41.04.33) cat si in original, impreuna cu copia actului de indentitate. Numarul de fax trebuie sa fie cel declarat in momentul adeziunii ca fiind utilizat pentru corespondente ulterioare.

 

0264 410 433, 0374 097 433