Fonduri de actiuni BT Index Romania ROTX

BT Index Romania ROTX

fond de actiuni ce reproduce un indice

Aplica ONLINE!

Evolutia valorii unitatii de fond BT Index Romania ROTX - 22-Feb-18, 12.424 RON valoarea unitatii de fond este afisata cu 3 zecimale

Descriere

BT Index Romania ROTX - fond de actiuni ce reproduce un indice

BT Index Romania ROTX este un fond deschis de investitii, investind predominant in actiuni cotate la Bursa de Valori Bucuresti, minim 75% din activele fondului urmarind sa reproduca indicele ROTX (Romanian Traded Index). Acest indice este un produs al Bursei de Valori Bucuresti detinut in coproprietate cu Bursa de Valori din Viena. Componenta indicelui ROTX este actualizata permanent pe web-site-ul oficial al Bursei de Valori Bucuresti, permitand astfel urmarirea exacta a evolutiei acesteia. BT Index Romania ROTX nu poate investi in actiuni din afara celor ce formeaza indicele ROTX. In acelasi timp insa, BT Index Romania ROTX realizeaza plasamente si in instrumente financiare cu venit fix, in proportie de maxim 25%.

Plasamentele in instrumente financiare cu venit fix sunt utilizate in vederea optimizarii gradului de risc aferent investitiilor in actiunile cotate. Fondul deschis de investitii BT Index Romania ROTX este un produs destinat investitorilor cunoscatori ai pietei de capital, fiind un produs singular in oferta de fonduri deschise de investitii din piata romaneasca ce iau ca reper indicele de bursa ROTX. In conditiile in care piata actiunilor listate, componente ale indicelui ROTX, prezinta cresteri semnificative, expunerea fata de piata bursiera permite Fondului atingerea unor performante optime.

Trebuie retinut ca investitia in unitati de fond reprezinta atat o oportunitate de castig, cat si un risc asumat. Randamentele trecute nu reprezinta o garantie a performantelor viitoare.

Pentru a vizualiza fisa de produs actualizata lunar apasati aici si selectati "Rapoarte lunare-BT Index Romania ROTX"

1Avantaje:

  • Randament comparabil cu evolutia celor mai tranzactionate societati de la BVB;
  • Lichiditate sporita datorita expunerii pe emitenti cu lichiditate ridicata; 
  • Randamente atractive in conditiile de crestere generalizata a pietei actiunilor cotate.

1Costuri:

  • Comision de cumparare: 0%;
  • Comision de rascumparare:
    • 4% pentru perioade de detinere cuprinse intre 0 - 360 zile;
    • 0% pentru perioade de detinere de peste 360 zile.
  • Comision administrare fond: 0.15%/luna din media activelor nete in administrare - acest comision este inclus in valoarea unitatii de fond

 

Investitia poate fi realizata in oricare dintre unitatile Bancii Transilvania din tara. Suma minima la momentul adeziunii: echiv. 1 unitate de fond. Lista unitatilor bancare este disponibila aici.

Fondul deschis de investitii BT Index Romania ROTX este inregsitrat sub Nr.Reg. CNVM (ASF) CSC06FDIR/120034/17.07.2006, autorizat de CNVM (ASF) prin Decizia Nr.1619/17.07.2006, avand cod ISIN ROFDIN000119. Depozitar: BRD - Groupe Societe Generale.

Fondul BT Index Romania ROTX  este inregistrat la Internal Revenue Service (IRS) SUA cu status-ul FATCA de Entitate Sponsorizata cu Numarul Global Intermediar de Identificare (GIIN) 2UZSA2.00003.SF.642

Profil de risc

Bine ati venit in randul investitorilor dinamici!

Datorita expunerii de minim 75% din active pe piata actiunilor cotate, putem considera BT Index Romania ROTX ca fiind un pas real in afirmarea spiritului antreprenorial de care dati dovada, in mod evident cu suportul si sustinerea noastra. Indicele ROTX va asigura o transparenta totala fata de plasarea activelor fondului, fiind deosebit de usor de inteles si urmarit. Investitiile in actiuni reprezinta o componenta de risc si in acelasi timp de potential castig in favoarea BT Index Romania ROTX. In ceea ce va priveste, aderand la acest Fond va declarati in mod ferm ca fiind un investitor cunoscator al pietei de capital, mai putin conservator si care va expuneti riscurilor pietei de capital.

Dat fiind faptul ca va considerati intreprinzator, suntem siguri ca veti gasi in BT Index Romania ROTX un partener de succes pentru perioade de timp ce depasesc 1 an de la plasamentul initial. Stiind ca realizati o investitie, aceasta trebuie intotdeauna privita pe termen lung.

Mult succes in noua postura antreprenoriala!

Ne poti urmari si pe  selectand ticker BTINROM:RO

Performante

Valoarea unitara a activului net pentru data de 22-Feb-18
12.424 RON
Valoarea unitatii de fond pentru ziua in curs se publica in a doua jumatate a urmatoarei zile lucratoare.
  ultimele 30 zile -1.514%
Performante Istoric valoare titlu fata de 31.12.2017 5.324%
  ultimele 365 de zile 11.928%
  anul 2017 16.92%
   
  Valoare active nete (RON): 64,389,324.42
Evolutia valorii unitatii de fond Istoric activ net Numar de investitori: 1,098
  Numar de unitati in circulatie: 5,182,684.37

O investitie in instrumentele pietei de capital, inclusiv unitati de fond, reprezinta atat o oportunitate de castig cat si un risc. Performantele anterioare ale fondului nu reprezinta o garantie a realizarilor viitoare.

Structura portofoliu

BT Index Romania ROTX fiind un fond de investitii cu plasamente in instrumente financiare cu venit fix si actiuni cotate, la data de 22-Feb-18, se prezinta astfel:
Disponibil la vedere 0.302
Depozite bancare 18.662
Actiuni tranzactionate 81.115
 
Top 5 detineri actiuni la data de 31-01-2018  
 
1. Banca Transilvania SA 16.856%
2. Fondul Proprietatea SA 16.025%
3. OMV Petrom SA 13.166%
4. S.N.G.N. Romgaz S.A. 9.996%
5. BRD-Groupe Societe Generale SA 9.513%

Documente si formulare

Aici puteti gasi toate documentele ce stau la baza fondului deschis de investitii BT Index Romania ROTX si formularele necesare pentru operatiunile curente. 

Documente BT Index Romania ROTX:

   Informatii cheie destinate investitorilor Download

   Reguli ale Fondului deschis de investitii BT Index Romania ROTX Download

   Prospect de emisiune al Fondului deschis de investitii BT Index Romania ROTX Download

Formulare BT Index Romania ROTX:

   Formular de adeziune Download

   Formular de rascumparare Download

Cum investesc / rascumpar?

ACHIZITIE (Adeziune):

Pentru a putea deveni investitor in cadrul fondului deschis de investitii BT Index Romania ROTX, trebuie sa achizitionati, initial, cel putin 1 unitate de fond. Cumpararea initiala de unitati de fond se realizeaza prin completarea formularului de adeziune, la sediul societatii BT Asset Management, str.Emil Racovita nr.22, Cluj-Napoca, sau oricare dintre agentiile Bancii Transilvania, urmata de transferul sau depunerea sumei in Lei ce doriti a fi investita. Numarul de unitati de fond aferente sumelor transferate se aloca in decursul zilei lucratoare imediat urmatoare operatiunii, data la care se afiseaza si valoarea unitatii de fond pentru data operatiunii. Asadar, pe Formularul de Adeziune sau Ordinul de Plata nu se specifica numarul de unitati de fond achizitionate.

Nu se percepe comision de subscriere la fondurile BT Asset Management.

Aveti la dispozitie urmatoarele posibilitati de a deveni investitor:

Banca Transilvania:

Achizitia unitatilor de fond, ulterior adeziunii, poate fi realizata de la orice unitate a Bancii Transilvania din tara, atat in numerar cat si prin virament bancar in contul BT Index Romania ROTX: RO38BTRL01301601B0055700.

BT Asset Management SAI:

La sediul societatii: Cluj-Napoca, str. Emil Racovita, nr.22

FACILITATE:

Clientii Banca Transilvania persoane fizice rezidente cu serviciu BT24 internet banking activ si care si-au dat acordul la momentul semnarii formularului de adeziune ca doresc sa utilizeze respectivul formular si pentru investitii ulterioare, pot realiza operatiuni de investitie pe canale electronice (BT24 internet banking / mobile banking).

In cazul subscrierilor de unitati de fond ulterioare, efectuate prin virament bancar, inclusiv electronic, pentru investitorii care la aderarea la fond si-au dat semnatura si pentru subscrieri ulterioare, NU mai este necesara completarea si semnarea unui Formular de Adeziune, investitorii avand obligatia de a completa in rubrica "Explicatii" a ordinului de plata datele de identificare (CNP/CUI, numar cont de investitie, nume titular) incepand, in mod obligatoriu cu codul numeric personal sau cod unic de inregistrare in cazul persoanelor juridice. In cazul necompletarii corespunzatoare a ordinului de plata, BT Asset Management SAI SA nu isi asuma nicio raspundere pentru eventualele intarzieri de alocare a unitatilor de fond.

Pretul de emisiune la care are loc subscrierea este cel valabil in ziua in care banii sunt inregistrati in contul colector al Fondului.

VANZARE (Rascumparare):

Doriti sa va rascumparati investitia? Nimic mai simplu!

Unitatile de fond pot fi rascumparate la oricare dintre unitatile Bancii Transilvania din tara, atat in numerar cat si prin virament bancar. Oricare ar fi varianta aleasa de dvs., plata se realizeaza potrivit Prospectului de Emisiune in termen de cel mult 10 zile lucratoare de la data inregistrarii cererii de rascumparare, insa in mod uzual acest proces dureaza 2 zile lucratoare. In cazul in care solicitati rascumpararea, trebuie precizata doar suma ce doriti a fi trasferata, numarul unitatilor de fond vandute fiind calculate de catre societatea de administrare in ziua lucratoare imediat urmatoare operatiunii (valoarea unitatii de fond reflecta activele zilei in care s-a efectuat operatiunea, publicarea acesteia fiind realizata potrivit prevederilor de mai sus).

Clientii Banca Transilvania cu serviciu BT24 internet banking activ pot realiza operatiuni de rascumparare pe canale electronice (BT24 internet banking / mobile banking).

In cazul in care deplasarea la o unitate bancara va solicita prea mult din timpul dvs., aveti oricand la dispozitie varianta oferita de BT Asset Management SAI S.A. prin care completati, semnati si stampilati dupa caz Formularul de Rascumparare si il transmiteti in atentia noastra atat pe fax (0264.41.04.33) cat si in original, impreuna cu copia actului de indentitate. Numarul de fax trebuie sa fie cel declarat in momentul adeziunii ca fiind utilizat pentru corespondente ulterioare.

 

0264 410 433, 0374 097 433