×

Hello,

 

We are currently carrying out maintenance work on the site.

We'll be back soon. Meanwhile, you can contact us on the phone, at: 0219128.

 

 

Thanks for your understanding.
BT Asset Management

Fonduri mixte BT Euro Clasic

BT Euro Clasic

fond mixt (intrumente cu venit fix si actiuni)

Evolutia valorii unitatii de fond BT Euro Clasic - 17-Iun-21, 11.363 EUR valoarea unitatii de fond este afisata cu 3 zecimale

Performantele anterioare ale fondului nu reprezinta o garantie a realizarilor viitoare.

Descriere

 BT Euro Clasic - fond diversificat (instrumente cu venit fix si actiuni), denominat in Euro 

BT Euro Clasic este un fond deschis de investitii, investind predominant in instrumente financiare cu venit fix, maxim 40% din active putand fi indreptate catre plasamente in actiuni listate, sau alte instrumente financiare cu risc. BT Euro Clasic este autorizat sa investeasca pe principiul dispersiei riscului, pana la 100% din activele sale in valori mobiliare si instrumente ale pietei monetare emise sau garantate de autoritatea publica centrala din Romania. Investitiile sunt realizate astfel incat riscul asociat acestora sa fie cat mai scazut.

Fondul poate investi in valori mobiliare si intsrumente ale pietei monetare admise la cota oficiala a New York Stock Exchange - NYSE (www.nyse.com) si a Nasdaq (www.nasdaq.com) din Statele Unite ale Americii, respectiv a London Stock Exchange (www.londonstockexchange.com) din Regatul Unit al Marii Britanii, maximum 40% din activele sale totale.

(Prevederile privind investitiile in valori mobiliare si instrumente al pietei monetare admise la cota oficiala a bursei din Regatul Unit al Marii Britanii in calitate de stat tert, intra in vigoare la data oficiala a dobandirii de catre Regatul Unit al Marii Britanii a statutului de stat tert in relatia cu Uniunea Europeana.)

Pentru a vizualiza fisa de produs actualizata lunar apasati aici si selectati "Rapoarte lunare-BT Euro Clasic".

1Avantaje:

1Costuri:

 

Fondul deschis de investitii BT Euro Clasic este inregistrat sub Nr.RegistruCNVM (ASF) CSC06FDIR/120094./05.05.2015, autorizat de CNVM (ASF) prin Decizia Nr. 68/05.05.2015, avand cod ISIN ROFDIN000259. Depozitar: BRD - Groupe Societe Generale.

Fondul BT Euro Clasic  este inregistrat la Internal Revenue Service (IRS) SUA cu status-ul FATCA de Entitate Sponsorizata cu Numarul Global Intermediar de Identificare (GIIN) 2UZSA2.00008.SF.642

BT Euro Clasic este inregistrat cu codul LEI: 2549001EYOMFLLU8C731, cod de identificare a entitatilor, care sta la baza standardului global (ISO 17442) si identifica, in mod unic si clar, informatii cheie apartinand entitatilor care sunt implicate in tranzactii financiare.

 

Profil de risc

Dat fiind faptul ca investitiile pe piata de capital, si in special pe cea a actiunilor cotate, reprezinta un pas important in existenta oricarui antreprenor, este foarte important sa cunosteti utilitatea si caracteristicile fondului deschis BT Euro Clasic. Prin investitia in acest fond, investiti preponderent in instrumente financiare cu venit fix si actiuni cotate. Instrumentele financiare cu venit fix asigura, in special in momentele de recesiune si nesiguranta economica, randamente datorate nivelurilor ridicate de dobanda, in timp ce actiunile tintesc o crestere a portofoliului in conditiile aprecierii acestei piete. Astfel, dobanda confera siguranta investitiei, iar actiunile purtatoare de riscuri dau posibilitatea unor cresteri sustinute. BT Euro Clasic poate oferi in aceste conditii o buna fructificare a investitiilor dvs. in conditii de echilibru.

BT Euro Clasic este un fond de risc mediu, acesta dorind sa ofere investitorilor o expunere relativ redusa (maxim 40% din active) pe piata bursiera. Este un produs potrivit de economisire pe termen lung, cu atat mai mult daca se utilizeaza prin investitii succesive si constante in timp.

Ne poti urmari si pe  selectand ticker BTEUROE:RO

Performante

Valoarea unitara a activului net pentru data de 17-Iun-21
11.363 EUR
Valoarea unitatii de fond pentru ziua in curs se publica in a doua jumatate a urmatoarei zile lucratoare.
  ultimele 30 zile 0.664%
Performante Istoric valoare titlu fata de 31.12.2020 5.604%
  ultimele 365 de zile 12.260%
  anul 2020 -0.453%
   
  Valoare active nete (EUR): 22,381,182.13
Evolutia valorii unitatii de fond Istoric activ net Numar de investitori: 1,024
  Numar de unitati in circulatie: 1,969,597.51

O investitie in instrumentele pietei de capital, inclusiv unitati de fond, reprezinta atat o oportunitate de castig cat si un risc. Performantele anterioare ale fondului nu reprezinta o garantie a realizarilor viitoare.

Structura portofoliu

BT Euro Clasic fiind un fond de investitii cu plasamente in instrumente financiare cu venit fix si actiuni cotate, la data de 17-Iun-21, se prezinta astfel:
Disponibil la vedere 4.542
Depozite bancare 18.377
Actiuni tranzactionate 21.270
Obligatiuni de stat/municipale 26.678
Obligatiuni corporative 29.190
 
Top 5 detineri actiuni la data de 31-05-2021  
 
1. BMW AG 1.210%
2. Standard Chartered plc 1.100%
3. Raiffeisen Bank International AG 1.090%
4. Bayer AG 1.080%
5. BP plc 1.000%

Documente si formulare

Cititi prospectul de emisiune si informatiile cheie destinate investitorilor inainte de a investi in acest fond !

Documente BT Euro Clasic:

   Informatii cheie destinate investitorilor  Download

  Reguli ale Fondului deschis de investitii BT Euro Clasic  Download

  Prospect de emisiune al Fondului deschis de investitii BT Euro Clasic Download  

Formulare BT Euro Clasic

   Formular de adeziune Download

   Formular de investitie Download

   Formular de rascumparare Download

Cum investesc / rascumpar?

Operatiunile de subscriere/rascumparare pot fi efectuate exclusiv in/din contul bancar titularului contului de investitie, deschis la Banca Transilvania.

ACHIZITIE (Adeziune):

Pentru a putea deveni investitor in cadrul fondului deschis de investitii BT Euro Clasic, trebuie sa achizitionati, initial, cel putin 1 unitate de fond. Cumpararea initiala de unitati de fond se realizeaza prin completarea formularului de adeziune, la sediul societatii BT Asset Management, str.Emil Racovita nr.22, Cluj-Napoca, sau la oricare dintre agentiile Bancii Transilvania, urmata de transferul sumei in Euro ce doriti a fi investita. Numarul de unitati de fond aferente sumelor transferate se aloca in decursul zilei lucratoare imediat urmatoare operatiunii, data la care se afiseaza si valoarea unitatii de fond pentru data operatiunii. Asadar, pe Formularul de Adeziune sau Ordinul de Plata nu se specifica numarul de unitati de fond achizitionate.

Nu se percepe comision de subscriere la fondurile BT Asset Management SAI. In cazul transferurilor bancare efectuate din unitatile Bancii Transilvania, nu se percepe nici comision bancar de transfer.

Banca Transilvania:

Achizitia unitatilor de fond, ulterior adeziunii, poate fi realizata de la orice unitate a Bancii Transilvania din tara, atat in numerar cat si prin virament bancar in contul Euro al BT EURO CLASIC: RO71BTRLEURINCS000704801.

FACILITATE:

Clientii Banca Transilvania cu serviciul BT24 Internet Banking activ si care si-au dat acordul la momentul semnarii formularului de adeziune ca doresc sa utilizeze respectivul formular si pentru investitii ulterioare, pot realiza operatiuni de investitie pe canale electronice (BT24 Internet Banking / Mobile Banking).

In cazul subscrierilor de unitati de fond ulterioare, efectuate prin virament bancar, inclusiv electronic, pentru investitorii care la aderarea la fond si-au dat semnatura si pentru subscrieri ulterioare, NU mai este necesara completarea si semnarea unui formular, investitorii avand obligatia de a completa in rubrica "Explicatii" a ordinului de plata datele de identificare (numar cont de investitie deschis la Fond, nume titular/imputernicit, nume fond) incepand, in mod obligatoriu cu numarul contului de investitie. In cazul necompletarii corespunzatoare a ordinului de plata, BT Asset Management SAI SA nu isi asuma nicio raspundere pentru eventualele intarzieri de alocare a unitatilor de fond.

Pretul de emisiune la care are loc subscrierea este cel valabil in ziua in care banii sunt inregistrati in contul colector al Fondului.

VANZARE (Rascumparare):

Doriti sa va rascumparati investitia? Nimic mai simplu!

Unitatile de fond pot fi rascumparate la oricare dintre unitatile Bancii Transilvania din tara prin virament bancar in contul bancar al titularului contului de investitie, deschis la Banca Transilvania. Plata se realizeaza potrivit Prospectului de Emisiune in termen de cel mult 10 zile lucratoare de la data inregistrarii cererii de rascumparare, insa in mod uzual acest proces dureaza 2 zile lucratoare. In cazul in care solicitati rascumpararea, trebuie precizata doar suma ce doriti a fi trasferata, numarul unitatilor de fond vandute fiind calculate de catre societatea de administrare in ziua lucratoare imediat urmatoare operatiunii (valoarea unitatii de fond reflecta activele zilei in care s-a efectuat operatiunea, publicarea acesteia fiind realizata potrivit prevederilor de mai sus).

Clientii Banca Transilvania persoane fizice rezidente cu serviciul BT24 Internet Banking activ pot realiza operatiuni de rascumparare pe canale electronice (BT24 Internet Banking / Mobile Banking).

In cazul in care deplasarea la o unitate bancara va solicita prea mult din timpul dvs. si nu aveti activ serviciul BT24, aveti oricand la dispozitie varianta oferita de BT Asset Management SAI S.A. prin care completati, semnati si stampilati dupa caz Formularul de Rascumparare si il transmiteti in atentia noastra atat pe fax (0264.41.04.33) cat si in original impreuna cu copia actului de indentitate. Numarul de fax trebuie sa fie cel declarat in momentul adeziunii in cadrul datelor adresei de corespondenta.

Lista unitatilor bancare este disponibila aici.

 

Newsletterul nostru iti aduce stiri economice, despre pietele de actiuni, dobanzi si curs de schimb, despre structura portofoliilor fondurilor de investitii administrate de BT Asset Management SAI S.A. si evolutia acestora. Vom trimite cel putin un newsletter pe saptamana. Daca vrei sa primesti newsletterul nostru, inscrie-ti e-mailul in campul de mai jos si apasa butonul "ma abonez". E dreptul tau sa te razgandesti oricand. Pentru a-ti retrage consimtamantul de a primi newsletter trimis in baza abonarii din aceasta sectiune, urmeaza linkul de dezabonare din partea de jos a oricarui mesaj sau intra in sectiunea de dezabonare. Pentru mai multe detalii, consulta Politica de confidentialitate BTAM.

 

0264 410 433, 0374 097 433